Україна посилює контроль на кордоні з невизнаним Придністров’ям – наші військові зводять там додаткові фортифікаційні споруди

0 коментарів 24975 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На кордоні з Молдовою в районі невизнаного Придністров’я Україна посилює заходи безпеки і будує фортифікаційні споруди.


Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі Єдиного національного телемарафону.

За його словами, кордони із Білоруссю та Молдовою нині потребують посиленої уваги.

“На кордоні з Молдовою є такий сегмент, як Придністров’я, від моменту повномасштабного вторгнення сили оборони посилили цей напрямок. Ці заходи тривають і досі. Відбувається не тільки посилення контролю, але й будування інженерно-фортифікаційних споруд, щоб сили оборони мали можливість здійснювати всі необхідні заходи на цьому напрямку”, — зазначив він.

За даними Держприкордонслужби, всі пункти пропуску в районі невизнаної ПМР закриті.

Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація, що росія планує організувати державний переворот у Молдові. Ці дані вперше озвучив 9 лютого президент України Володимир Зеленський із посиланням на українську розвідку. Згодом президентка Молдови Мая Санду розповіла, що план рф передбачає вчинення диверсій, захоплення заручників та напади на будівлі органів молдавської державної влади. Нещодавно призначений голова Уряду Молдови Дорін Речан заявив, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну рф розробила кілька сценаріїв з дестабілізації Молдови. Йдеться, зокрема, про плани Кремля відкрити новий фронт проти України з використанням аеропорту Кишинева.

Як повідомлялось раніше, росія з 23 лютого заявляє, що Україна готується напасти на Придністров’я. Через сукупність цих факторів українська сторона розпочала укріплювати кордон, зокрема, шляхом будівництва фортифікаційних споруд.

Коментарі закриті.