У Росії заявили про нібито проникнення української ДРГ у Брянську область: з’явилася офіційна реакція України

0 коментарів 16605 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вранці 2 березня губернатор Брянської області рф, яка межує з Україною, повідомив, що в регіон нібито проникла українська ДРГ, яка схопила в заручники мирних жителів і начебто обстріляла автомобіль. Цю інформацію швидко підхопили пропагандистські ЗМІ, які навиперед публікували суперечливі факти та неузгоджені матеріали. На “неймовірні” заяви рф відреагували у Офісі Президента України та Держприкордонслужбі.


За даними російського порталу Readovka, сьогодні вранці до Брянської області зайшли «дві українські ДРГ загальною чисельністю до 40 осіб, які взяли в заручники місцевих жителів». Після цього нібито розпочався бій у селі Сушани. За словами пропагандиста Пегова, кількість «диверсантів» – від 50 до 80 людей.

Російські РІА Новини з посиланням на губернатора Брянської області Олександра Богомаза повідомили про те, що в селі Сушани «диверсанти обстріляли автомобіль, загинула одна людина, поранена дитина». Також, за їхніми заявами, «село атакував ворожий безпілотник, після чого спалахнув будинок». Крім того, «диверсанти» нібито також обстріляли село Ломаківка у Брянській області з мінометів.

Крім того, пропагандистське видання ТАСС із посиланням на силові структури повідомило, що ДРГ нібито проникла у два села в Брянській області, що там нібито триває бойове зіткнення Росгвардії з українськими диверсантами, що нібито є загиблі й поранені є серед мешканців та що нібито щонайменше 6 людей узято в заручники.

У Росії заявили про нібито проникнення української ДРГ у Брянську область: з'явилася офіційна реакція України

РосЗМІ писали, що нібито через обстріл диверсантами машини загинула дитина. Але пізніше цю інформацію спростували, заявивши, що “хлопчик живий, його госпіталізували“.

Крім того, російські Telegram-канали повідомляли нібито про обстріл шкільного автобуса українськими диверсантами. Мовляв, там отримала поранення дитина, але це не хлопчик, а дівчинка. Спочатку писали, що дівчинка була поранена і померла в лікарні, а потім переписали, що під час обстрілу автобуса вона нібито дістала поранення в спину, але вижила.

Але пізніше влада Брянської області заявила, що жодного обстрілу автобуса не було, оскільки діти на дистанційному навчанні і жодні шкільні автобуси не ходять.

Також з’явилася офіційна заява ФСБ рф щодо «проникнення українських диверсантів до Брянської області».

«У прикордонному Климівському районі Брянської області ФСБ рф та наданими силами Міністерства оборони російської федерації проводяться заходи щодо знищення озброєних українських націоналістів, які перетнули державний кордон», — опублікували коментар російської спецслужби РІА Новини.

На суперечливі вкиди пропагандистів відреагував радник голови ОП Михайло Подоляк:

«Історія про українські ДРГ в РФ – це класична провокація. Абсолютно свідома. Росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростання бідності. Тим часом партизанський рух в РФ стає сильнішим та агресивнішим. Бійтеся своїх партизанів…» – написав він у Твіттері.

У коментарі Укрінформу речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що ситуація на кордоні з рф є контрольваною.

“Ситуація на кордоні України з країною-агресором залишається повністю контрольованою. Ми пильнуємо всю лінію кордону. Те, що зараз розганяють російські пабліки щодо якоїсь української ДРГ на території рф, то можу відмітити, що Україна – не агресор. Наша основна задача – оборона і захист від країни-окупанта. І що могло відбутися на території рф, мені нічого не відомо. Адже країна-терорист – це таке собі фактично нестабільне утворення, яке може свідомо намагатися звинувачувати Україну в усьому”, – наголосив Демченко.

Російські провоєнні телеграм-канали поширили відео, записане в селі Любучани особами, які називають себе членами «Російського добровольчого корпусу». Вони стверджують, що прийшли «як визвольна армія на свою рідну землю». Відео аналогічного змісту зʼявилося і на телеграм-каналі «Російського добровольчого корпусу».

“Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про “українські ДРГ”, які вбили дітей, узяли заручників, але водночас спішно пішли тощо. Усе це брехня кремлівських пропагандистів. Російський Добровольчий Корпус прийшов у Брянську область , щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом”, – йдеться у повідомленні.

Головне управління розвідки Міноборони заявило, що зіткнення у Брянській області є “продовженням трансформації Росії, її очищенням та звільненням від диктатури Путіна”.

“РФ сьогодні є таким утворенням, всередині якого є велика кількість міжнаціональних, міжетнічних, міжрелігійних, соціально-політичних та інших конфліктів. Можливо, росіяни починають прокидатися, усвідомлювати щось і робити якісь конкретні заходи”, – наголосили українські розвідники.

Пізніше Путін прокоментував події у Брянській області і назвав те, що сталося, “терактом” і заявив, що “вони відкрили вогонь, бачачи, що в машині є діти”. Диверсанти, за його словами, їхали машиною “Нива”.

Також президент країни-агресора додав: “Ось саме такі люди і ставили собі завдання позбавити нас історичної пам’яті, позбавити нас своєї історії, своїх традицій і мови. Нічого у них не вийде — ми їх дотиснемо”.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x