“Рік, який нас змінив”: розповідь власника туристичної садиби з Вилкового, який приймав у себе переселенців і евакуював людей з гарячих точок (відео)

0 коментарів 23436 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканець Вилкового Іван Козьма має у місті туристичну садибу. Назву для неї вибрав символічну – “Дунайська”, бо вона розташована на самому березі Дунаю. До війни гостинна газда приймала у себе туристів із різних куточків України і близького зарубіжжя, знайомлячи їх із традиціями вилківчан і невимовними краєвидами дивовижної дунайської дельти… Але 24-го лютого 2022 року почалось повномасштабне російське вторгнення. І Іван не зміг залишитись осторонь. Його садиба стала тимчасовим прихистком для багатьох переселенців, а сам він – із турбізнесмена “перекваліфікувався” у волонтера, який допомагав українцям з евакуацією з місць, охоплених війною.


“За час війни у моєму житті сталося стільки подій, скільки не було за все моє життя… На початку минулого 2022 року у мене була маса планів. Я почав будівництво 12-метрової дерев’яної лодки “Чайка”. У самій “Дунайській садибі” розпочав будівництво ще одного гостьового дому на декілька номерів. Уклав договір з Дунайським біосферним заповідником на відвідування туристичного маршруту до “0 кілометру” і навить встиг один раз туди з’їздити. Один з румунських туристичних операторів склав графік відвідування нашої садиби і проведення екскурсій для туристів з Європи на увесь 2022 рік… Всіх планів зараз і не перелічити. Але це все було до 23 лютого…”, – згадує власник туристичної локації.

Про те, яким був цей рік, про участь в якості волонтера в евакуації людей з гарячих точок і про плани на майбутнє Іван розповів у відвертому відеосюжеті на своєму Ютуб-каналі. Це – щира сповідь людини, яка надихає своїми благородними вчинками. І посилює нашу впевненість – Україна неодмінно переможе!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x