П’яна їзда і спроба підкупити патрульних довела жителя Кілійської ОТГ до суду

0 коментарів 16065 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці притягують до відповідальності 49-річного жителя Кілійської ОТГ, який порушив правила дорожнього руху та пропонував хабар поліцейським. 


Як повідомили “Бессарабії INFORM” в Ізмаїльській окружній прокуратурі, кілієць після зустрічі з товаришами у стані алкогольного сп’яніння сів за кермо мопеда і поїхав додому. На водія, який був без засобів індивідуального захисту, звернули увагу інспектори сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції. Зупинивши керманича, правоохоронці помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння, що підтвердили за допомогою алкотестера.

Громадянин, бажаючи уникнути адміністративної відповідальності, почав пропонувати правоохоронцям гроші. Навіть тоді, коли вони нагадали чоловіку про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі, він не схаменувся.

Поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії правопорушника.

Відносно правопорушника поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 5 ст. 121 та ч. 1 ст. 130 КУпАП. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою дані статті, – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Також слідчі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули чоловіку обвинувачення за ч. 1 ст. 369 КК України, тобто у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 68000 гривень) або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Обвинувальний акт направлено до суду.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x