Наслідки нічного масованого ракетного удару по Україні: загиблі та поранені, зруйновані будинки та знеструмлена АЕС

0 коментарів 25731 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Внаслідок чергової масованої ракетної атаки російськими окупантами по території України у Львівській області п’ятеро загиблих, Запорізька АЕС знеструмлена, а 40% Києва без тепла. Світла, води та опалення немає у Харкові.


Вночі проти 9 березня армія ворога завдала масованого ракетного удару по об‘єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України. Ворог дійснив 81 пуск різних ракет, а також вісім пусків безпілотників Shahed.

Українськими захисниками із 48 крилатих ракет Х-101/Х-555, “Калібр” знищено 34 крилаті ракети, а також 4 дрони-камікадзе. Також внаслідок організованої протидії вісім керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, в області одна з ракет впала в житловій зоні, внаслідок чого загинуло п’ятеро людей. У момент прильоту вони перебували у себе вдома.

Він додав, що рятувальники ще розбирають завали, під ними можуть перебувати інші люди. Крім того, пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж і кілька господарських будівель.

Наслідки нічного масованого ракетного удару по Україні: загиблі та поранені, зруйновані будинки та знеструмлена АЕС Наслідки нічного масованого ракетного удару по Україні: загиблі та поранені, зруйновані будинки та знеструмлена АЕС Наслідки нічного масованого ракетного удару по Україні: загиблі та поранені, зруйновані будинки та знеструмлена АЕС

За словами керівника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, ворог атакував регіон безпілотниками та ракетами. За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу загинув 34-річний чоловік, а 28-річна жінка та 19-річний хлопець дістали поранення, їх госпіталізовано. Також пошкоджено енергетичну інфраструктуру та промислові підприємства.

Як розповів очільник Київської МВА Сергій Попко, цієї ночі окупанти застосували по Києву та області практично всі типи свого повітряного озброєння: від безпілотників до майже всього переліку крилатих ракет. По Києву вдарили аеробалістичною ракетою Х-47 «Кинджал», влучили в об’єкт інфраструктури. Тривога в столиці тривала майже сім годин. Внаслідок атаки і подальших екстрених відключень електроенергії 40% киян залишилися без теплопостачання. Від вибуху у Святошинському районі постраждало двоє людей.

Наслідки нічного масованого ракетного удару по Україні: загиблі та поранені, зруйновані будинки та знеструмлена АЕС

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що після нічної атаки «Шахедами» в місті немає світла і води в більшості будинків.

Також внаслідок ворожих обстрілів повністю знеструмлено Запорізьку АЕС. Як уточнили в «Енергоатомі», відключилася остання лінія зв’язку окупованої електростанції з українською енергосистемою.

«Наразі станція знеструмлена і перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації, 5-й і 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, увімкнулися 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб ЗАЕС. Пального для їхньої роботи залишається на десять діб», — зазначили в компанії.

Крім того, масована ракетна атака пошкодила об’єкт критичної інфраструктури в Запорізькій області.

«В Запорізькій області мішенню п’яти російських ракет (попередньо С-300) став один з об’єктів критичної інфраструктури. Постраждалих немає. Відповідні служби працюють на місці», – повідомляє обласна влада.

Мер Харкова Ігор Терехов розповів, що під час атаки загарбники випустили по місту 11 ракет. Була вражена і пошкоджена критична інфраструктура — ТЕЦ, трансформаторні підстанції.

Через прильоти у місті немає води, світла та тепла, а об’єкти критичної інфраструктури переведені на генератори.

У небі над Миколаївщиною збито дев’ять російських ракет під час сьогоднішнього масованого удару, повідомив голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім.

«Підрозділами протиповітряної оборони над Миколаївщиною знищено дев’ять ракет різного типу», – повідомив він.

Російська ракета влучила в енергетичний об’єкт у Кропивницькому районі Кіровоградської області, повідомив голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович у Telegram.

«Чергова масована ворожа атака. Ворог лупить по критичній інфраструктурі ракетами і дронами. В Кропивницькому районі – влучання в об’єкт енергетики. Відповідні служби – на місці. Без жертв», – повідомив Райкович.

Нагадаємо,  внаслідок нічного ворожого ракетного удару в Одеській області пошкоджено декілька ліній електропередач та опора. Наразі в Одесі та області діють погодинні екстрені відключення електроенергії. Підрозділами протиповітряної оборони в небі над Одещиною було збито 6 ракет та один безпілотний літальний апарат.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x