Чекали окупантів: стало відомо, хто в Одесі просував ідеї “русского мира” незадовго до початку війни – забудовники ЖК “Aston Hall” Ігор і Руслан Плохой

0 коментарів 58293 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після того, як РФ розв’язала війну проти України, на свій малодушний манер позначивши її “спеціальною військовою операцією”, яка виявилася невдалою, і здебільшого – провальною, багато експертів заглибилися в пошук попередніх чинників, що обіцяли успіх РФ у цьому вторгненні. Одним із таких чинників виступає вплив п’ятої колони, яка досить глибоко сягає своїм корінням в Одеський регіон.


Як пише всеукраїнське видання Цезор.нет, в процесі журналістського розслідування з’ясувалося, що деякі особи в південній частині України вели особливу підготовку, яка вітає дії РФ, про що свідчать їхні дії і навіть негласна агентурна діяльність.

Так, у поле зору редакції потрапив один з адептів “русского мира”, відомий своєю рейдерською діяльністю екс-народний депутат “Партії регіонів” Ігор Плохой. Він народився в Новоросійську, закінчив Ленінградське вище військове училище залізничних військ, але за другою освітою поїхав до Одеси.

Чекали окупантів: стало відомо, хто в Одесі просував ідеї "русского мира" незадовго до початку війни - забудовники ЖК "Aston Hall" Ігор і Руслан Плохой

На початку 2000-х Ігор Плохой довів до банкрутства десятки працюючих підприємств, після чого успішно їх “приватизував” за безцінь. До цього списку увійшли: санаторій “Дружба”, Ізмаїльський рибний завод, Кілійський завод продтоварів, Ізмаїльський холодильник “Ізмаїлпродконтракт” та інші.

Ставши народним депутатом у 2002 р., використав свої депутатські повноваження для розорення найбільших сільськогосподарських підприємств Одеської області та згодом забрав у власність землю, де ці підприємства і розташовувалися. Усе це відбувалося в тісній співпраці з одіозним Ігорем Марковим, якого оголошено колаборантом. Попри те, що останній втік з України, Ігор Плохой продовжив комунікацію з Марковим. А новим полем діяльності Плохого стало будівництво елітних апартаментів в Одесі на території колишнього санаторію з символічною назвою “Росія”.

Загалом будівництво ЖК “Aston Hall” не відбувалося без скандалів, так само не відбувалося і без “залагодження” тих аспектів будівельної діяльності, які йшли та продовжують іти в розріз з українським законодавством. Уміле “вирішення” своїх неправомірних дій триває десятиліттями. Кожна місцева влада, що приходила, не могла не звернути увагу на безмежну в правовому полі забудову “Aston Hall”. Але змінюваність влади рік за роком залишала незмінними способи утримання свого будівництва на міцних позиціях – вчасно “обілетити” і “підгодувати” чиновників. Так, низку кримінальних проваджень про незаконність будівництва відкладали в довгу шухляду, а деякі й зовсім закривали. І якщо така усталена тенденція з боку Плохих має успіх на місцевому рівні, залишається надія на втручання вищих державних органів.

За інформацією Цензор.нет, інвестування коштів для будівництва житлового комплексу здійснювалося з-за кордону, з огляду на безперервний зв’язок із колаборантом Марковим дуже висока ймовірність фінансування житлового комплексу з РФ. Ба більше, з’ясувалося, що рекламна кампанія з продажу квартир здійснювалася на просторах проросійських телеграм-каналів.

Примітна так само фігура Руслана Плохого, сина Ігоря Плохого. Спроба 2019 року балотуватися до парламенту від президентської партії “Слуга народу” успіхом не увінчалася. Чи то через репутаційну тінь свого батька, що залишила свій відбиток, чи то через все ж таки непристойні мотиви і наміри сімейства, що розкрилися. Проте, не засмучений поразкою на виборах, Руслан Плохой очолив керівництво будівництва вже згаданого ЖК “Aston Hall” і відразу ж змінив політичні погляди, зайнявшись дискредитацією в соціальних мережах українських державних структур.

Чекали окупантів: стало відомо, хто в Одесі просував ідеї "русского мира" незадовго до початку війни - забудовники ЖК "Aston Hall" Ігор і Руслан Плохой

Руслан неодноразово був гостем на вже закритих каналах у телевізійному просторі України таких, як: “News One”, “НАШ”, де вирізнявся своєю дружньо налаштованою риторикою на адресу РФ і занепадницькими прогнозами щодо економічного розвитку України.

Чекали окупантів: стало відомо, хто в Одесі просував ідеї "русского мира" незадовго до початку війни - забудовники ЖК "Aston Hall" Ігор і Руслан Плохой

Також відчував глибоке засмучення через блокування проросійського інформаційного сайту “Страна UA” і висловив його у своєму висловлюванні:

Чекали окупантів: стало відомо, хто в Одесі просував ідеї "русского мира" незадовго до початку війни - забудовники ЖК "Aston Hall" Ігор і Руслан Плохой

Крім того, аналіз інших публікацій на сторінці Руслана Плохого у Facebook підтвердив його проросійські настрої, про що свідчить привітання з 23 лютого напередодні повномасштабного вторгнення у 2022 р.. Кому було адресоване привітання, якщо в Україні День захисника відзначається 14 жовтня, громадянам країни, яка наступного дня віроломно продемонструвала захист вітчизни на території нашої держави? Питання залишається відкритим.

Чекали окупантів: стало відомо, хто в Одесі просував ідеї "русского мира" незадовго до початку війни - забудовники ЖК "Aston Hall" Ігор і Руслан ПлохойТакож варто зауважити, що Руслан Плохой активно займався дискредитацією Збройних сил України:

Чекали окупантів: стало відомо, хто в Одесі просував ідеї "русского мира" незадовго до початку війни - забудовники ЖК "Aston Hall" Ігор і Руслан Плохой

Підбиваючи підсумок, хотілося б звернути увагу правоохоронних органів на всю сукупність викладених фактів для подальшого притягнення до відповідальності Ігоря та Руслана Плохих, які вочевидь поширювали кремлівські наративи перед повномасштабним вторгненням країни-окупанта.

Цікаво, чи достатньо очевидними є ознаки державної зради, на погляд Служби безпеки України, в усьому вище перерахованому чи ще недостатньо?

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x