В одному з сіл Ренійської громади в 4 рази підвищили тариф на воду. Населення накопичило борги і при попередньому

0 коментарів 23868 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Виконком Ренійської міськради 15 лютого ухвалив рішення про підвищення тарифу на воду в селі Новосільське. Відтепер він складатиме 41 гривень за кубометр води. До цього жителі платили за куб води 10 гривень. Про це пише видання Рені-Одеса. 


У цьому населеному пункті централізовано постачає воду до багатоповерхових будинків, побудованих свого часу болгарськими будівельниками, КП «Успіх». У цих будинках проживає лише 76 абонентів.

Як повідомила зав. сектором економічного розвитку, торгівлі та інвестицій апарату виконкому Ренійської міськради Наталія Каленська новий тариф на воду складе 41 грн за кубометр води. До цього тариф становив 10 грн. Але навіть за такого тарифу жителі накопичили борги.

Як повідомив староста села Андрій Войнов, у січні 2021 року загальна сума боргу становила 73 тисячі гривень. Після проведеної роботи з абонентами заборгованість знижено до 8 тисяч гривень.

Міський голова Ігор Плєхов розповів, що разом із членом виконкому Марією Трофименко, яка має великий та позитивний досвід організації роботи товариства співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), він неодноразово спілкувався з жителями Новосільського, закликаючи їх «взяти владу у свої руки» та вирішувати поточні завдання з обслуговування будинків.

“Зі свого боку ми почистили вежу Рожновського, поміняли центральний водовід, — повідомив І. Плєхов. Але громада не повинна зазнавати збитків, постійно дотуючи КП «Успіх». Тож у Новосільському встановлюється тариф у розмірі 41 грн за куб води. Попереду нас чекають непопулярні рішення, але або громада виживе, або ні”.

Нагадаємо, що нещодавно тариф на воду до 25-ти гривень за кубометр був підвищений для жителів села Лиманське.

Як повідомила перший заступник міського голови Людмила Чакир, наразі готуються розрахунки по інших селах, а також місту Рені. За інформацією директора КП Водоканал Валерія Онищенка, собівартість куба води в місті сягає 30 грн за нульової рентабельності, хоча жителі на сьогоднішній день платять за воду по 15 грн.

Сектор економічного розвитку Ренійської міськради підготував програму, яка дозволить відшкодовувати комунальним підприємствам збитки, допущені через встановлення необґрунтовано низьких тарифів. А саме різницю між фактичними та встановленими виконкомом тарифами на воду та каналізацію, якщо останні будуть нижчими.

Цю програму винесено на розгляд депутатів, які голосуватимуть за неї завтра, 17 лютого. У проекті рішення пропонується закласти 8,3 млн. грн. на три роки. На поточний рік – 2,6 млн. грн.

Подробиці та коментарі міського голови Ігоря Плехова після засідання виконкому – у відео.

Коментарі закриті.