В Ізмаїлі синові загиблого на війні захисника України вручили орден батька, яким його нагородили посмертно

0 коментарів 19548 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Начальник Ізмаїльської районної військової адміністрації, Родіон Абашев, вручив орден “За мужність” III ступеня сину сержанта Баржицькому Богдану Валерійовича, який загинув під час виконання бойових завдань на Харківському напрямку під час захисту України від російських окупантів.


Коли почалася повномасштабна війна Богдан Баржицький знаходився на роботі в Польщі. Будучи патріотом своєї країни, він повернувся в Україну та призвався до військової частини на Харківському напрямку, де і почав службу.

За весь час своєї служби сержант Баржицький  самовіддано виконував бойові завдання з підтримки правопорядку та оборони міста Харкова і області. Незважаючи на постійні артилерійські та ракетні обстріли з боку російської федерації, він брав участь у несенні бойових чергувань на бойових позиціях батальйону.

Трагедія сталась під час ближнього стрілецького бою, 23 травня 2022 року на південній околиці села Тернова Харківського району Харківської області, коли він отримав поранення, несумісні з життям.

Президент України Володимир Зеленський своїм Указом за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагородив Богдана Баржицького орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Орден було вручено сину героя – Баржицькому Дмитру Богдановичу.

Коментарі закриті.