Мешканці Саф’ян потерпають від нашестя фур, які наїжджають на городи і від яких трясе будинки

0 коментарів 26217 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Майданчиків для відстою великовантажного транспорту в деяких громадах Ізмаїльського району катастрофічно не вистачає. Зокрема, на трасі Одеса-Рені біля Ізмаїлу в районі села Саф’яни, постійно виникають затори. Фури вже заїжджають на присадибні ділянки селян, бо нема де паркуватись, створюючи своїм перебуванням там значний дискомфорт місцевим мешканцям. 


Одна з останніх великих пробок виникла під час негоди наприкінці січня. Тоді Службі автомобільних доріг Одещини навить довелось організувати альтернативний маршрут, бо проїхати на цій ділянці міжнародної траси було дуже складно.

Місцеві мешканці і громадські діячі вже неодноразово жалілися журналістам і в соцмережах на те, що фури в цьому місці перекривають огляд водіям, через що постійно виникають аварійні ситуації.

Більше того, до поліції останнім часом почали надходити скарги від жителів Саф’ян про те, що водії паркують свої фури на їх присадибних ділянках. Вантажівки вже просто не вміщаються на узбіччях та на спеціально відведених паркмайданчиках і почали нахабно заїжджати на сільські городи. Водії влаштовують стихійні парковки прямо під парканами домоволодінь, ламають дерева, пошкоджують палісадники та квітники, смітять.

Мешканці вулиці Ярослава Мудрого розповідають, що машини у їх житловому масиві стоять в два ряди – там відкрили лабораторію, а “вагову” розмістили навпроти житлових будинків на центральній газовій трубі. Дорога з бетонних плит – розбита, на узбіччях – купи сміття, яке викидають де прийдеться далекобійники.

“Цілу ніч йде розгрузка-погрузка, гуркіт та движ. Дорога розбита повністю. Машини з грузом та без їдуть на значній швидкості на дві стоянки приватних власників, і поки вони заробляють гроші, у нас будинки трясе, пішли тріщини, а будівлі 50-х років”, – жаліється мешканка Саф’ян Світлана.

За словами місцевих жителів, така ситуація спостерігається ще з осені минулого року, а селяни самостійно вирішити її не можуть, тож просять у правоохоронців і в місцевої влади допомоги у врегулюванні проблемного питання.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x