Британська розвідка розповіла, як втрата розвідувального літака на аеродромі “Мачулищі” вплине на повітряні операції рф

0 коментарів 21114 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Для російської армії втрата літака далекої розвідки ДРЛВ А-50У, який днями був пошкоджений внаслідок вибуху на військовому аеродромі “Мачулищі” в білорусі, буде відчутною. Про це, посилаючись на дані розвідки, повідомило Міноборони Британії.


«Пошкодження літака офіційно ще не підтверджені. Однак втрата A-50У була б відчутною, оскільки він має вирішальне значення для російських повітряних операцій, забезпечує картину бойового повітряного простору», – зазначили у британській розвідці.

У Міноборони додали, що в російській армії через цей інцидент залишиться в експлуатації всього шість оперативних А-50У, що ще більше обмежить повітряні операції рф.

“A-50 MAINSTAY — російська бортова платформа раннього попередження та управління. Його роль полягає у створенні розпізнаної повітряної картини та забезпеченні координації з винищувачами. Збитки та пошкодження офіційно не підтверджені. Однак, втрата A-50 буде мати велике значення, оскільки він має вирішальне значення для російських повітряних операцій для забезпечення картини повітряного бойового простору”, – пояснюють у Міноборони Британії.

Нагадаємо, на військовому аеродромі “Мачулищі” в Білорусі у неділю вранці лунали вибухи, є інформація про пошкоджений російський літак.

За даними опозиційних спостерігачів, це зробили білоруські партизани. Знищений літак – один з 9-ти найдорожчих у всієї росії, якими вона завдавала ракетних ударів по України.

Коментарі закриті.