Білоруські партизани підірвали найдорожчий літак, яким росіяни завдавали ракетних ударів по Україні

0 коментарів 16821 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора на військовому аеродромі “Мачуліщі”, розташованому за 12 км від Мінська, підірвали російський військовий розвідувальний літак далекого радіолокаційного виявлення ДРЛО А-50. За інформацією опозиційних спостерігачів, це зробили білоруські партизани. Знищений літак – один з 9-ти найдорожчих у всієї росії, якими вона завдавала ракетних ударів по України. Про це повідомляє білоруський опозиційний телеграм-канал колишніх силовиків Bypol.


Росія застосовувала цей літак для завдання ракетних ударів по ППО України та авіації. Його вартість від 300 до 500 млн. доларів. Загалом у Росії є 9 таких літаків, з них модернізовано лише шість. Літак дозволяв вести розвідку всього повітряного простору України та надавати цільовказівки для ракетних ударів.

Повідомляється, що було 2 вибухи – один за найдорожчою частиною літака – унікальною антеною, а другий вибух припав по кабіні пілотів. З такими пошкодженнями літак вже не може злетіти і навряд чи буде відремонтований найближчим часом через свою унікальність і дорожнечу.

Згідно з інформацією Bypol, літак атакували з повітря за допомогою двох дронів. Вони або скинули бомби, або то були дрони-камікадзе. Дронами керували партизани з відстані за кілька кілометрів від аеродрому. Повідомляється, що після вибухів район аеродрому почали прочісувати численні загони міліції. На дорогах з’явилися пости міліції – обшукують усі автомобілі та перевіряють документи. Також у соцмережах розпочався жорсткий моніторинг інформації про подію з виявленням тих, хто позитивно висловлюється про подію. Повідомляється також, що операція зі знищення літака ДРЛО А-50 готувалася кілька місяців, а виконавці вже залишили територію Білорусі.

Білоруські партизани підірвали найдорожчий літак, яким росіяни завдавали ракетних ударів по Україні

Коментарі закриті.