79 обстрілів, 32 загиблих, зруйноване майно близько тисячі мешканців – підсумки “воєнного року” від прокуратури Одещини

0 коментарів 24138 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській обласній прокуратурі під головуванням в.о. керівника Олексія Химченка відбулася підсумкова нарада за результатами роботи відомства у 2022 році за участі керівників структурних підрозділів, а також керівників окружних прокуратур.


Як стало відомо під час наради, правоохоронні органи області за процесуального керівництва прокурорів Одещини здійснюють досудове розслідування 91 кримінального провадження за фактами порушення законів і звичаїв війни.

З 24 лютого 2022 року задокументовано 79 фактів обстрілів військовослужбовцями збройних сил рф об’єктів цивільної та критичної інфраструктури Одеси та Одеської області. Загалом вилучено понад 2500 уламків ракет, бомб, снарядів тощо, у тому числі уламки заборонених міжнародними Конвенціями касетних бомб.

Правоохоронцями розслідуються факти загибелі внаслідок обстрілів 32 цивільних осіб (з них 2 дітей) та поранення 96 цивільних осіб (з них 13 дітей) і одного працівника патрульної поліції. Через обстріли зазнало пошкодження та руйнування власне майно близько тисячі мешканців Одеського регіону.

У регіональній прокуратурі також зазначили, що одночасно з організацією збору доказів зовнішньої агресії проводиться робота і над викорененням та розслідуванням внутрішніх загроз національній безпеці країни – до суду скеровано 123 кримінальних провадження цієї категорії. Зокрема: за фактами колабораційної діяльності (31); виправдовування та заперечення збройної агресії РФ (51); державної зради (8); пособництва державі-агресору (1); насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (2); посягання на територіальну цілісність України (25); несанкціонованого  поширення інформації (4); порушення законів та звичаїв війни (1). За участі прокурорів ухвалено 102 обвинувальних вироки у таких кримінальних провадженнях.

79 обстрілів, 32 загиблих, зруйноване майно близько тисячі мешканців - підсумки "воєнного року" від прокуратури Одещини

79 обстрілів, 32 загиблих, зруйноване майно близько тисячі мешканців - підсумки "воєнного року" від прокуратури Одещини

Коментарі закриті.