Зневірений моряк з Одеси намагався потрапити до Молдови в обхід пункту пропуску, але був затриманий ізмаїльськими прикордонниками

0 коментарів 31131 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ізмаїльські прикордонники затримали 42-річного мешканця Одеси, який намагався незаконно перетнути кордон з Молдовою близ пункту пропуску “Табаки”, аби піти в рейс. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Ізмаїльський прикордонний загін. 


За словами прикордонників, чоловік розповів, що пішов через «зелений кордон», бо “не хотів себе обтяжувати зайвими формальностями та робити документи, які передбачені для легального виїзду моряків з країни”. Проте, за даними “БІ”, відомо, що постанова, яка має випускати моряків в рейс, в Одеській області досі не працює. Ситуація ускладняється також тим, що у представників професії вимагають “гарантійний лист” від компанії, яка наперед запевнить, що бере людину на роботу, проте майже всі фірми відмовляються це робити, оскільки немає ніяких термінів та гарантій від української сторони. А зневірені моряки, які втратили можливість годувати свої сім’ї, йдуть на найвідчайдушніші заходи.

В цьому випадку на чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», рішення по якому ухвалить суд.

Також прикордонники нагадали, що для виїзду з України чоловіків призовного віку, які прямують для роботи на морських судах, необхідно мати документи, передбачені п. 2-12 «Правил перетинання державного кордону громадянами України», затверджених постановою КМУ №57 від 27.01.1995 року. Проте, як їх отримати, питання відкрите досі…

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x