Загинуло найвище керівництво МВС України. Вони були у гвинтокрилі, який розбився сьогодні вранці у Броварах

0 коментарів 33939 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В результаті аварії з гвинтокрилом, який розбився сьогодні вранці у Броварах, загинуло найвище керівництво МВС України. Вони перебували на борту вертоліта під час його падіння. Серед загинувших – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його заступник Євген Єнін та держсекретар МВС Юрій Лубкович. Поки ще відомо про ще 13 загинувших крім названих високих чинів. Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.


Всього під час падіння вертольота ДСНС у місті Бровари під Києвом загинули 16 осіб.

“Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився вертоліт ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр (Денис Монастирський), перший заступник міністра (Євген Єнін) та державний секретар (Юрій Лубкович)”, – розповів Клименко.

За його словами, всього поки що відомо про 16 загиблих, серед них двоє дітей. Із них дев’ять перебували на борту вертольота.

“22 постраждалих перебувають у лікарні, з яких 10 дітей. На місці працюють усі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події”, – додав Клименко.

Що відомо про загиблих керівників МВС:

Денис Монастирський

Народився 1980 року в місті Хмельницькому. Трудову діяльність розпочав у 2000 році на посаді юрисконсульта, пізніше працював помічником-консультантом народного депутата України.

З 2005 по 2016 рік викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ із законотворчості та наукових експертиз.

З 2019 до 2021 року – народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Міністром внутрішніх справ України став 16 липня 2021 року.

У загиблого залишилася дружина та двоє синів.

17 січня Монастирський відвідав Чернігів, де зустрівся з нацгвардійцями, які виявили особисту мужність і відвагу при виконанні військового обов’язку під час відсічі і стримування збройної агресії РФ.

Під час вручення нагород військовослужбовцям Національної гвардії України глава МВС зазначив, що кожен із присутніх герой, який зробив справжній подвиг, захищаючи незалежність України.

Євген Єнін

Народився у 1980 році у Дніпропетровську, кандидат політичних наук. З 2016 до 2019 року був заступником Генерального прокурора, у 2020 році став заступником міністра закордонних справ. З 2021 року – перший заступник Міністра внутрішніх справ України.

Юрій Лубкович

Народився у 1989 році у місті Тернопіль. Був призначений державним секретарем Міністерства внутрішніх справ 17 листопада 2021 року.

У 2010 році отримав ступінь бакалавра з менеджменту у Тернопільському національному економічному університеті. У 2011 – ступінь магістра з менеджменту зовнішньоекономічної діяльності у Тернопільському національному економічному університеті.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x