Точне місце не розголошують: Залужний вперше особисто зустрівся та поговорив з Міллі

0 коментарів 14661 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 17 січня, у Польщі Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з головою об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генералом Марком Міллі. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ. Напередодні Марк Міллі відвідав полігон Графенвер у Німеччині, де розпочали навчання понад 600 українських військовослужбовців.


Вищий військовий офіцер, генерал армії США Марк Міллі, відвідав місце біля українсько-польського кордону та вперше особисто поговорив із Залужним. Місце зустрічі у ЗМІ не розголошували.

“Сьогодні в Польщі відбулася моя перша особиста зустріч із головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі The Joint Staff. Подякував генералу Міллі за непохитну підтримку та допомогу, надану Сполученими Штатами та союзниками України”, – написав Залужний.

Зазначимо, це був перший виїзд Залужного за межі України від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації у лютому 2022 року.

Закордонне видання AP NEWS уточнює, що генерали спілкувалися “пару годин” у південно-східній частині Польщі. До цього вони багато разів спілкувалися у телефонному режимі.
Також повідомляється, що напередодні Марк Міллі відвідав полігон Графенвер у Німеччині, де розпочали навчання понад 600 українських військовослужбовців.
“Це не звичайна ротація. Це один із тих моментів, коли якщо ви хочете щось змінити на краще, це саме той момент”, – сказав Міллі під час зустрічі з командирами.
Вперше з початку війни журналістам було надано широкий доступ для спостереження за різними етапами навчань. Їм дозволили слідувати за Міллі та спостерігати за його взаємодією з українськими та американськими військовослужбовцями, але не було дозволено повідомляти про конкретні розмови з українськими військовими або робити якісь фото- чи відеозйомки.
Раніше повідомлялося, що США розпочали розширену бойову підготовку українських військових у Німеччині. Бійці ЗСУ пройдуть комплексну підготовку з використанням нової зброї та артилерії.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x