Голова Кілійської громади відповів на найпоширеніші запитання про відсутність світла

0 коментарів 44226 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кілійський міський голова Вячеслав Чернявський вийшов у прямий ефір на своїй сторінці у Facebook, аби прокоментувати ситуацію зі світлом, яке в домівках місцевих мешканців з 14 січня почало з’являтися рідше. Основні тези виступу публікує “Бессарабія INFORM”.


Мер ще раз підтвердив, що після чергового масованого удару росії по Україні 14 січня в мережі значно зменшилася потужність, через що відключення за графіками поступилися аварійним. Проте енергетики все ж намагаються підлаштовувати відключення під графік, аби світло було хоча б в “білі години”. Наразі громада отримує світло на три години через шість. Очільник ТГ зазначив, що це тимчасові незручності – для цього енергетики країни роблять усе можливе вдень і вночі.

Також він відповів на найпоширеніші запитання мешканців.

Чому не вплинете на ДТЕК, щоб в Кілії не вимикали світло? Ви ж мер.

За словами Вячеслава Чернявського, в нього, нажаль, немає таких повноважень. Якщо б були, то місто було б зі світлом. Він ще раз пояснив, що на ДТЕК може впливати тільки Національна енергетична компанія, яка розподіляє ліміти напруги між областями, області – між населеними пунктами.

Кілія негазифікована. У багатьох опалення електричне. Невже не можна домовитися, щоб місто не вимикали?

Мер запевнив, що на всіх рівнях знають про те, що Кілія негазифікована, через що більша частина людей обігрівається електричними приладами. Проте аналогічна ситуація на Одещині є не тільки в Кілії. Таких міст і сіл дуже багато. За його словами, це враховано, громаді дали максимально можливу потужність. “Повірте, я доношу цю інформацію на усіх рівнях як можу”, – запевнив голова громади.

Чому в Кілії немає світла – тут ж не стріляють?

Голова громади пояснив, що електромережа в Україні єдина, тому через пошкодження підстанцій або ТЕС, які знаходяться навіть десь далеко від нас, відображається на загальному ліміті.

Чому у когось світло горить постійно, а дехто по шість годин без?

Вячеслав Чернявський зазначив, що світло наразі є у тих, хто знаходиться на одній лінії з критичною інфраструктурою. Перелік об’єктів, які потрапляють під цей список, затверджено на рівні держави. Це медзаклади, водогін, водовідведення, об’єкти промисловості тощо. “Вважайте, що цим людям просто пощастило. Переключити їх на іншу лінію можна, але це не дозволить включити світло іншим абонентам, оскільки це технічно не є можливим. Повірте, ми розглядали це питання. Хіба вам стане легше, якщо у цих людей не буде світла разом з вами?”, – прокоментував мер і додав, що нещодавно вдалося деякі багатоквартирні будинки доєднати до ліній критичної інфраструктури, наскільки це дозволяв ліміт”.

Чому не вимикати критичну інфраструктуру хоча б на кілька годин, аби дати світло іншим абонентам?

Голова громади запевнив, що в разі вимкнення водогону бодай на годину в день, вода не буде встигати наповнювати систему, через що кілійці надовго залишаться зовсім без водопостачання. А це, як вже показала практика, дуже важко. До того ж можливі поломки.

Чи можливо якось вирішити проблему зі зв’язком, який зникає разом зі світлом?

Мер зазначив, що постійно ведуться перемовини з мобільними операторами, і є зрушення з мертвої точки, проте у компаній дуже велика кількість вишок, які розташовані в кожному населеному пункті країни, і тому забезпечити кожну генератором або потужним акумулятором в короткий термін неможливо. Але поступово ситуація покращується.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x