У багатонаціональному селі Саратської громади відкрили музей української культури

0 коментарів 26082 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


 12 січня 2023 року у мальовничому селі Михайлівка Саратської селищної ради був відкритий музей української культури. Михайлівка- справжнє козацьке село, де українські традиції глибоко пустили коріння у побут її мешканців, і відкриття музею є напрочуд символічним у час військової агресії російської федерації, коли знищується саме культура та історична спадщина. Про подію розповіли у Саратській селищній раді.


Захід розпочався з виступу юних колядників, які у віршах побажали гостям здоров’я, щастя, радості та багатства. Сторінками історії заснування Михайлівки зачарувала присутніх господиня музейної кімнати Муренко Т.Д. Вона розповіла про перших поселенців та засновників багатонаціонального села, яке наступного року святкуватиме свій 200-річний ювілей та підкреслила, що відкриття музею – велика подія, гордість і честь для кожного селянина.

Продовжила розповідь Спориш Н.Г., ентузіаст музейної справи. Надія Гаврилівна була ініціатором започаткування музею, збирала перші експонати, та продовжує збирати зараз.

Затамувавши подих, гості дізнавалися історію кожної реліквії, яка виступає свідоцтвом духовного багатства української нації і своєю невичерпною жагою до життя є моральним орієнтиром для молодого покоління. Фотографії давніх часів, предмети побуту – все, здавалося, говорить з присутніми та розказує про своє минуле.

Найбільше уяву вразила вишита картина “Українка”, яка створювалась на протязі 20 років стежками жінок, які перебували у розташованому у той час у селі Михайлівка пологовому будинку. Мурзін Л.С., в.о.директора Михайлівського сільського будинку культури, зауважив, що у перспективних планах є створення на базі музейної кімнати справжньої туристичної пам’ятки, для чого потрібно розширення та більш придатне приміщення.

Голова сільради Вікторія Дмитрівна підкреслила, що саме село Михайлівка є колискою зародження української нації, і відкриття музею української культури – надзвичайно важлива подія для всіх мешканців громади.

 Піднесеного настрою присутнім додало музичне привітання від жіночого вокального ансамблю “Сузір’я”. Після виступу колективу Сухарський А.Б. запропонував присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам’ять Сердюк Анжели Анатоліївни, засновниці та духовного лідера ансамблю.

Завершився захід врученням грамоти голови Білгород-Дністровської районної військової адміністрації Согі Ользі Вікторівна, ведучій творчих заходів і учасниці аматорського колективу “Сузір’я” за високу професійну майстерність та вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері культури.

У багатонаціональному селі Саратської громади відкрили музей української культури У багатонаціональному селі Саратської громади відкрили музей української культури У багатонаціональному селі Саратської громади відкрили музей української культури У багатонаціональному селі Саратської громади відкрили музей української культури У багатонаціональному селі Саратської громади відкрили музей української культури У багатонаціональному селі Саратської громади відкрили музей української культури У багатонаціональному селі Саратської громади відкрили музей української культури

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x