В Кілії почалось будівництво торгівельного комплексу – подробиці

1 коментар 126684 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії на куті вулиць Гагаринська (колишня Гагаріна) та Кіченко почалось будівництво торгівельного комплексу з шести бутиків, які будуть розташовані буквою “Г” вздовж проїжджих частин. Згідно з планом підприємці встановлять сучасні МАФи, побудують нові пішохідні зони, забезпечать благоустрій та озеленення прилягаючої території. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


Наразі частину сквера, де буде розташовуватися торгівельний комплекс, огороджують тимчасовим парканом. Він захопив значно більшу частину зеленої зони, ніж будуть займати споруди. Як пояснив журналісту “БІ” підприємець, який очолює роботи, це зробили з метою, по-перше, безпеки пішоходів, а, по-друге, зберігання будівельних матеріалів, аби не лишати їх на відкритій місцевості. Згодом паркан демонтують без шкоди для скверу.

Також він розповів, що, згідно з планом, торгівельна зона буде займати незначну частину скверу, близько п’яти метрів. Аби було зрозуміло місцевим мешканцям, він пояснив, що зі сторони вулиці Кіченко дійдуть до екогойдалки. Приблизно така ж глибина робіт буде з Гагарінської. На цій території будуть не лише магазини, а й місця для паркування автомобілів, якісні доріжки, фонтан, освітлення та насадження благородних дерев. Також зазначено, що проект сплановано таким чином, аби не закривати вид на Свято-Покровський храм і зелену зону.

Бутики матимуть сучасний вигляд – темну обшивку і панорамні вікна, в яких будуть здійснювати підприємницьку діяльність власники – група підприємців з чотирьох осіб. Наразі попередньо відомо, що там буде магазин зв’язку, дитячий магазин, кав’ярня, пункт швидкого харчування від “М’ясомаркету” та інші заклади. Всі розтрати з будівництва і благоустрою комплексу беруть на себе підприємці.

В ході робіт доведеться спилити три акації, які ростуть на місці, де будуть встановлені МАФи, але це компенсують новими насадженнями. Підприємець зазначив, що дерева максимально збережуть. Якщо вони будуть траплятися на шляху пішохідної зони, їх просто обгородять бордюрами. Також затверджено спилювання декількох акацій в тому ж сквері за зверненням ДТЕКу, оскільки вони заважають лініям електропередач.

За коментарем “БІ” звернулася до міського голови Вячеслава Чернявського, оскільки будівництво комплексу на території скверу викликало обурення деяких мешканців міста. Вони засмутилися через те, що не було громадських слухань з цього приводу, а також – що будуть спиляні дерева.

“Якщо чесно, не думав, що цей проект може викликати негатив. Він несе чимало користі для міста. По-перше, буде осучаснено ділянку міста, яка, не заперечую, дійсно потребує оновлення. По-друге, це нові робочі місця, яких потребують кілійці. Також це поповнення бюджету – ми отримуватимо орендну плату за ділянку, а також прибутковий податок. Проект розроблено таким чином, що не закривається вид ні на сквер, ні на храм. Дерева максимально збережуть, спилюванню підлягають лише ті, що ростуть саме на місці розташування бутиків. Будуть передбачені місця для відпочинку, паркувальна зона та фонтан. І все це за гроші підприємців, міська рада не витрачає ні копійки. Нам залишається лише продовжити реконструкцію скверу та пішохідних доріжок, будування більш місткої парківки, коли це буде можливим – сподіваємося, почнем з парківки вже навесні. А щодо громадських обговорень, то ми діяли повністю в межах закону, оскільки мова йде не про капітальне будівництво, а про МАФи, які цього не потребують. Усі проекти рішень є на сайті міської ради. Я би порівняв цю реконструкцію з реконструкцію вулиці Миру – теж всі хвилювалися і обурювалися, а у підсумку маємо гарний центр міста, який усім подобається“, – прокоментував Вячеслав Чернявський.

Також мер зазначив, що надходить багато звернень щодо громадського туалету в цьому жвавому місці міста, тому міська рада шукає можливість побудувати його.

“Туалет там точно буде”, – зазначив він.

В Кілії почалось будівництво торгівельного комплексу - подробиці

В Кілії почалось будівництво торгівельного комплексу - подробиці

В Кілії почалось будівництво торгівельного комплексу - подробиці

В Кілії почалось будівництво торгівельного комплексу - подробиці

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Иван
Иван
7 месяцев назад

Але ж потім ще потрібно для кожного відділу тц робити окремий ремонт. Як на мене, я б не використовував різні компанії для цього. Краще самому все зробити. Купити інструмент на тому ж https://yato24.com.ua/ua/nabory-instrumentov/ і вперед

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x