Свободу – Саакашвілі: під стінами грузинського консульства в Одесі пройшов мітинг

0 коментарів 22734 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мітинг на підтримку колишнього президента Грузії та екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі відбувся в середу вдень під стінами грузинського консульства в Одесі. Акція зібрала близько 50 містян, небайдужих до долі опального політика, якого вже понад рік утримують у грузинській в’язниці. Учасники розгорнули транспаранти «Свободу Михайлові» і скандували «Міша — одесит». Про це повідомляє “Думська”.


За словами організаторів, одеська акція є частиною міжнародної ініціативи — мітинги на підтримку Саакашвілі відбулися одночасно ще в 40 містах світу.

Нагадаємо, експрезидент Грузії, громадянин України Михайло Саакашвілі повернувся на батьківщину 30 вересня 2021 року, незадовго до парламентських виборів. Після прибуття його заарештували й помістили до в’язниці, де він оголосив голодування.

У Грузії на нього чекали два заочні вироки Тбіліського міського суду. 5 січня 2018 року його визнали винним і засудили до трьох років позбавлення волі за зловживання службовим становищем, а 28 червня 2018 року — до 6 років позбавлення волі за організацію побиття депутата грузинського парламенту Валерія Гелашвілі 2005 року.

З листопада 2022 року у ЗМІ почали з’являтися повідомлення про те, що стан Михайла Саакашвілі у в’язниці різко погіршується.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x