Рада позбавила мандатів депутатів Медведчука, Деркача, Козака та Кузьміна

0 коментарів 14688 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада України позбавила депутатських повноважень чотирьох народних обранців від забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача і Рената Кузьміна. Відповідні рішення було прийнято на засіданні сьогодні, 13 січня. 


Голосування за позбавлення статусу народного депутата через втрату громадянства виглядало так:

  • Позбавлення статусу депутата Віктора Медведчука –  320 за
  • Тараса Козака –  317 за
  • Андрія Деркача –  314 за
  • Ріната Кузьміна –  319 за

Також парламент задовольнив заяву депутата від “ОПЗЖ” Андрія Аксьонова про складення ним повноважень народного депутата та  підтримав рішення 294 голосами “за”.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив про позбавлення українського громадянства вже колишніх народних депутатів: Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Деркача. Усіх їх підозрюють у держзраді.

Він сказав, що вирішив припинити громадянство відповідно до положень Конституції та на підставі матеріалів, які підготували СБУ і Державна міграційна служба.

А видання LB.ua із посиланням на джерела повідомляло про призупинення громадянства 13 священників УПЦ МП. Після того Зеленський заявив, що більшість людей, яких нещодавно позбавили громадянства України, мали громадянство ще однієї держави.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x