Наші переживають за своїх: визволення Кінбурської коси на Миколаївщині ускладнюється відсутністю повної інформації про наявність там мирних мешканців

0 коментарів 18171 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


ЗСУ продовжують бойову роботу зі звільнення Кінбурнської коси на Миколаївщині, але вона ускладнюється, зокрема, погодними умовами і відсутністю абсолютної інформації про наявність там мирних мешканців.


Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Оперативна ситуація полягає в тому, що ворог час від часу виїжджає на позиції, звідки проводить обстріли протилежного берега, але залишатися йому там постійно заважає наша контрбатарейна робота. І саме тому ця робота ще не закінчена, оскільки складні погодні умови… Тому очаківцям і мешканцям Куцурубської громади треба бути дуже уважними і дослухатися до сигналів повітряної тривоги”, – зазначила речниця.

Вона пояснила, що Кінбурнська коса має географічну особливість. Це – в більшості своїй піщаний намив, тому населені пункти там – це “місця, де ворогу більш менш зручно розташовуватися”.

“Саме тому вони намагаються ці населені пункти використовувати як пункти свого базування. Ми все ж таки продовжуємо свою роботу, і вона ускладнена тим, що ми не маємо абсолютної інформації про наявність там мирних мешканців, хоча знаємо, що окупанти намагалися їх вивезти”, – коментує Гуменюк.

Вона підкреслила, знаходитися на косі постійно окупанти не можуть, тому що українські бійці постійно працюють по них у відповідь.

“І вони тільки можуть час від часу підтягувати озброєння для проведення бойової роботи і негайно ретируютсья на Лівобережжя, з яким суходолом поєднана Кінбурнська коса”, – додала представниця ОК “Південь”.

Нагадаємо, Кінбурнська коса на Миколаївщині займає крайню північно-західну частину Кінбурнського півострова між Чорним морем і Дніпровсько-Бузьким лиманом. Наразі вона більше знаходиться під контролем окупантів.

Наші переживають за своїх: визволення Кінбурської коси на Миколаївщині ускладнюється відсутністю повної інформації про наявність там мирних мешканців

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x