Ліга чемпіонів 2022/2023: як виступили французькі клуби на груповому етапі

0 коментарів 16362 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Французька футбольна першість вважається однією із провідних у Європі. Команди з цієї країни стабільно демонструють високі результати на міжнародній арені, час від часу завойовуючи трофеї або опиняючись у безпосередній близькості від них. Але досягнутих успіхів уболівальникам явно замало. Тут з 1993 року мріють про нову перемогу в ЛЧ (тоді кубок виграв марсельський «Олімпік»), але поки що доводилося задовольнятися лише фіналами. Можливо, Ліга чемпіонів 2022/2023 стане турніром, у якому станеться ця історична подія.


Найбільші надії французьких шанувальників футболу пов’язані з ПСЖ. Один із найбагатших клубів світу сьогодні має склад, з яким мало хто може зрівнятися. Щороку до команди приходять нові зірки, тож конкуренція просто фантастична. Парижани мають неймовірно потужну атаку на чолі з Мессі, Мбаппе і Неймаром. Але чи цього вистачить для виграшу головного клубного кубка Європи? Відповідь на запитання стане відома лише навесні.

У нинішньому розіграші ЛЧ парижани потрапили до однієї групи з «Ювентусом», «Бенфікою» та «Маккабі». Команда пройшла турнір без поразок, заздалегідь забезпечивши місце у 1/8, але не зуміла зберегти за собою перший рядок. Результатом цього стало те, що жереб вибрав їм у суперники мюнхенську «Баварію», одного з найгірших суперників на даному етапі. Втім, ПСЖ нещодавно вже обігрував німців у плей-офф і має всі шанси на повторення успіху.

У Лізі чемпіонів 2022/2023 від Франції також виступав марсельський «Олімпік», але його зусиль вистачило лише на четверте місце у не найскладнішій групі. «Монако» й зовсім не зумів пройти кваліфікацію, поступившись за сумою двох зустрічей нідерландському ПСВ. Таким чином, паризький клуб залишився єдиним представником країни у нинішній ЛЧ.

Чемпіонат Франції 2022/2023: претенденти на титул та аутсайдери

Головним претендентом на перемогу в Лізі 1 цього сезону теж є ПСЖ. Парижани досить впевнено йдуть по дистанції, очоливши таблицю вже після перших кількох турів, але поки що зарано говорити про якусь комфортну перевагу. Тим більше що чемпіонат Франції 2022/2023 не досяг ще навіть екватора. Після 17 турів місця у зоні єврокубків розподілилися таким чином:

  • ПСЖ — 44.
  • «Ланс» — 40.
  • «Марсель» — 36.
  • «Ренн» — 34.
  • «Монако» — 33.

Зовсім поряд розташувалися «Лор’ян» та «Лілль», а от колись грізному «Ліону» доведеться серйозно додати у другій частині сезону, якщо команда серйозно замислюється про виступи в Європі. Явним аутсайдером чемпіонату Франції 2022/2023 на сьогодні є «Анже», який набрав лише 8 очок. У зоні вильоту також перебувають «Страсбург», «Осер» та «Брест».

Автор sport.ua: Сергій Циба – https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x