Історична подія: ПЦУ вперше проводить різдвяне богослужіння в Києво-Печерській Лаврі

0 коментарів 36882 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Розпочалася Різдвяна служба Предстоятеля Православної церкви України Митрополита Епіфанія в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Це вперше ПЦУ проводить різдвяну службу на території Києво-Печерської Лаври. 


“Сердечно вітаємо зі святом Різдва Христового – з подією вічної радості, цінність якої не зменшилася навіть за понад дві тисячі років, і яка не згасне, допоки буде цей світ і повік. Як Вифлеємська зірка, що освітила темне нічне небо і вказала шлях мудрецям, так Сам Ісус Христос є тим Світлом, яке у всякій темряві світить, і ніяка темрява перемогти Його не може. Віднайдімо ж це Світло у своїх серцях, не дамо зневірі, злу чи нелюдам його загасити. З’єднавшись у єдиній молитві мільйонами гарячих сердець – прославляймо Новонародженого Спасителя рідною мовою, у рідних святинях, єдиним, непереможним, вільним народом. І ніяка темрява нам не страшна – бо з нами Бог!”, – цитує Митрополита Епіфанія LB.

Митрополит Епіфаній вперше проводить богослужіння з нагоди Різдва Христового в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. В ПЦУ зазначили, що “ця історична подія відбудеться з Божою допомогою, завдяки суспільній підтримці та розумінню з боку держави”.

Різдвяне богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври і прилеглі території охороняє поліція.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x