“Чорним лісорубам”, які спиляли дуби на території нацпарку “Тузлівські лимани” та біля Татарбунар, повідомлено про підозру

0 коментарів 23139 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Про факти браконьєрства на території Національного природного парку «Тузлівські лимани» ми писали неодноразово. Адміністрація заповіднику постійно висвітлює цю проблему, а от від правоохоронців інформація про розкриття таких справ надходить вкрай рідко. Але час від часу все ж таки бувають певні повідомлення – кілька місяців тому, наприклад, співробітники сектору водної поліції викрили лісорубів на території заповідної зони та в лісосмузі поблизу міста Татарбунари. В обласному ГУНП відзвітували – двом затриманим чоловікам повідомили про підозру. 


Згідно інформації поліції, у серпні на території національного природного парку «Тузлівські лимани» 28-річний мешканець села Базар’янка встиг спиляти та погрузити в причеп свого автомобіля п’ять дубів діаметром від 15 до 34 см. Поліцейські припинили протиправні дії чоловіка. За підрахунками фахівців, він завдав лісовому господарству шкоди більш ніж на 24 тисячі гривень.

А от 37-річний житель Татарбунар у жовтні спиляв у лісосмузі поблизу міста два дуби діаметром 42 і 47 см та три гледичії колючої діаметром від 30 до 57 см. Збитки, завдані громаді, були оцінені фахівцями в майже 55 тисяч гривень.

«Поліцейські вилучили у правопорушників в якості речових доказів бензопили, деревину та транспортний засіб з причепом, а в подальшому, за висновками експертів та результатами проведених слідчих заходів, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру в незаконній порубці лісів, вчиненої на об’єкті природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 ККУ) та у незаконній порубці дерев у лісових насадженнях, що заподіяли істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 ККУ)», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Санкція частини 1 статті 246 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 25500 гривень) або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, а частини 3 статті 246 ККУ – штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25500 – 34000 гривень) або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

“Нагадуємо: порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут зрубаних дерев або чагарників потребують відповідних дозволів. В іншому випадку ці дії є правопорушенням проти довкілля. Якщо ви стали свідком такого роду незаконних дій, повідомляйте на спецлінію «102». Бережімо природу разом!”, – закликають у правоохоронному відомстві.

"Чорним лісорубам", які спиляли дуби на території нацпарку "Тузлівські лимани" та біля Татарбунар, повідомлено про підозру

"Чорним лісорубам", які спиляли дуби на території нацпарку "Тузлівські лимани" та біля Татарбунар, повідомлено про підозру

"Чорним лісорубам", які спиляли дуби на території нацпарку "Тузлівські лимани" та біля Татарбунар, повідомлено про підозру

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x