Чи потрібен репетитор в молодших класах?

0 коментарів 13122 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У молодших класах увага та сидючість у дітей розвинені недостатньо. Це пов’язано із особливостями розвитку мозку. З часом дитина вчиться бути уважною, сконцентрованою. Цей етап треба просто пережити та адаптувати навчання до особливостей вікової групи.


Перевагу віддають ігровим методам:

  • вікторини;
  • ігри-вправи;
  • ігрові дискусії;
  • рольові ігри;
  • квести;

Чим більше дитина буде задіяна, тим краще. Необхідно відмовитись від лекцій. Заняття мають бути інтерактивними.

Вчителю варто підібрати ті, які будуть доречні для вивчення конкретної теми. Вчителів молодших класів зараз навчають таким іноваційним методам. Це нормально, що батьки без педагогічної освіти не знають про них. Та й часу небагато у працюючих батьків, щоб продуктивно займатися з дитиною. Стомлена мама чи батько часто неспроможні пояснювати тему, яку дитина не розуміє, кілька разів. Це викликає роздратування та конфлікти між двома поколіннями і більше шкодить, аніж зближує найрідніших.

Дітям у молодших класах часто потрібна допомога у навчанні. У цьому немає нічого дивного. Не кожній дитині легко дається шкільна програма. Не всі однаково готові до школи. Тому це нормально, коли батьки звертаються до репетитора. Бажано, щоб був хоч якийсь педагогічний досвід у такого фахівця.

Чи потрібен репетитор в молодших класах?
Підготовлено за підтримки маркетплейсу Buki: https://buki.com.ua/ru/tutors/mladshie-klassy/odessa/

Як готує уроки репетитор молодших класів?

Є досить цікаві методи навчання:

  • інтегровані уроки, коли кілька дисциплін об’єднують;
  • уроки теле- та радіопередачі, коли іде перегляд та обговорення;
  • уроки-дослідження, коли іде спостереження за певним явищем;
  • уроки-дискусії для обговорення проблемних питань;
  • уроки-бесіди.

Метод обирається в залежності від завдання, яке стоїть на даний момент. Словесні, наочні та практичні поєднуються між собою.

Як дошкільне навчання допомагає подальшому навчанню у школі?

У дитячому садку формуються мовні та математичні навички, також відбувається соціалізація дитини. Тож якщо є можливість віддати дитину до дитячого садка під нагляд професійних педагогів, слід зробити це. Їй буде легше у школі. У таких дітей кращий словниковий запас, вони більш охочі до спілкування. У садку малеча знаходить перших друзів, набуває навичок самообслуговування.

Також дитячий садок дисциплінує. А це дуже допомагає у школі. Дитина вчиться слухати, спокійно сидіти під час занять, адекватно реагувати на зауваження педагога, сприймати критику. Також вона адаптується до режиму дня, який нагадує шкільний.

Саме у садку розвивається дрібна моторика, пластика, ритміка, закладаються основи логічного мислення для подальшого навчання.

Як почати шлях репетитора та де шукати перших учнів?

Спершу спитайте у знайомих, друзів та родичів. Також необхідно розмістити оголошення на спеціальних агрегаторах із пошуку професіоналів, де можна підібрати фахівця. Не забудьте про соціальні мережі. Подумайте також про те, щоб створити та просунути невеличкий сайт-візитку. Коли будуть перші учні, намагайтеся, щоб батьки залишили відгуки про вас, які ви зможете розмістити на сайті.

До вас будуть охоче іти учні, якщо ви покажете вміння доносити матеріал та знаходити із дітьми спільну мову.

Як визначити ефективність занять?

  • Зацікавленість обох сторін
  • Збільшення вивченого матеріалу
  • Дитина з радістю чекає наступного заняття

Як визначити проблеми у заняттях?

  • Не зацікавленість
  • Зниження успішності.

Отже, репетитор може також дати собі як педагогу певну оцінку самостійно. Також потрібно приділити увагу комунікації між репетитором та батьками. Якщо фахівець справив на них гарне враження, є велика вірогідність довготривалої успішної співпраці. Успіхів!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x