Вже скоро Миколаївщину можуть повністю деокупувати, але на Кінбурнській косі ситуація залишається складною

0 коментарів 22626 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українські захисники поступово звільняють наші території від окупантів. За прогнозами військових, невдовзі їм може вдатися деокупувати всю Миколаївську область.


Про це в ефірі телеканалу “FreeДом” заявила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зауважила, що на Кінбурнській косі ситуація залишається складною, адже росіяни можуть перекидати туди сили по сухопутній ділянці. Водночас окупанти не припиняють обстрілювати прилеглі населені пункти, що розташовані на території Очаківської та Куцурубської громад.

“Але ми продовжуємо свою роботу і я впевнена, що дуже скоро зможемо звітувати та озвучити те, що Миколаївська область повністю деокупована”, – наголосила Гуменюк.

Нещодавно у Генштабі ЗСУ розповіли, що росіяни атакують позиції українських військових у районі Кінбурнської коси з ракетних систем залпового вогню, а також б’ють “Шахідами” та артилерією. За декілька кілометрів звідти оборону тримають військовослужбовці Державної прикордонної служби України.

“Позиції на узбережжі дозволяють отримувати інформацію про дії російських підрозділів, втім через близькість до коси прикордонники й самі перебувають під постійним вогнем окупантів”, – повідомили в Генштабі.

Наші прикордонники розповіли, що на косі перебувають підрозділи Росії, а саме донські “казаки”. Окрім особового складу, окупанти мають там броньовану техніку, “Тигри”, “Урали” тощо.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x