У дельті Дунаю з’явилась прісноводна креветка – цей вид ракоподібних може стати корисним ресурсом для місцевих жителів

0 коментарів 36531 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У румунській дельті Дунаю нещодавно з’явилась прісноводна креветка. Цей вид ракоподібних може стати корисним ресурсом для місцевих жителів.


Прісноводна креветка – це ракоподібне, яке, починаючи з цього року все частіше зустрічається в дельті Дунаю, повідомляє Національний інститут досліджень і розвитку дельти Дунаю (INCDDD).

Румунські представники екогалузі зазначають – ці представники іхтіофауни походять з аквакультурної ферми в Україні.

Біолог з INCDDD Аурел Нестасе заявив, що цей вид може стати природним ресурсом, який можуть використовувати місцеві жителі.

«Прісноводні креветки з’явилися в дельті в 2021-2022 роках. Можна культивувати в фермерських господарствах. Вид безперервно відкладає багато яєць. В основному самка має яйця постійно і відкладає їх серіями, в кілька етапів. Можливо, аби цей вид розмножувався і став ресурсом Дельти», – зазначив представник INCDDD.

Він нагадав, що 10 років тому в дельті Дунаю з’явився Percotus Gleni – невеликий вид риби, який зараз переважає в деяких районах.

«Вид був ідентифікований у Дельті Данаю 10 років тому, і тепер він все частіше з’являється в нашій статистиці. У деяких областях він майже домінує”, – сказав біолог Аурел Нестасе.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x