Тарутинська громада знову підіймає гостру потребу у ремонті зруйнованої дороги “Ярове-Рівне-Лужанка”

0 коментарів 21465 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Зруйнована дорога “Ярове-Рівне-Лужанка” у Тарутинській громаді, яку збиралися ремонтувати у 2022 році, потребує екстреної уваги. Треба ліквідувати руйнування дорожнього покриття та відновити аварійну ділянку. Таки пропозиції подали у Болградську РВА. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Тарутинську селищну раду.


Автомобільна дорога загального користування місцевого значення С162303 Ярове-Рівне-Лужанка загальною протяжність 11,8км внаслідок тривалої експлуатації зазнала значних руйнувань. А особливо аварійною вона є на ділянці с.Рівне – с.Лужанка протяжністю 7 км. Це фактично унеможливлює рух автомобільного транспорту та шкільного автобусу, який щоденно підвозить 22 дитини з с.Лужанка на навчання до Рівненського ліцею.

У раді повідомили, що автодорога перебуває на балансі державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг», тому здійснювати ремонтні роботи цієї дороги Тарутинська селищна рада не може.

Враховуючі гостру потребу у ремонті дороги Ярове-Рівне-Лужанка керівництво Тарутинської селищної ради ще у 2021 році зверталося до керівництва Одеської обласної державної адміністрації про необхідність термінового ремонту даної дороги. За ініціативи Тарутинського селищного голови та підтримки голови Одеської ОДА державним підприємством «Служба автомобільних доріг» виготовлена проектна документація та розпочаті відкриті торги на капітальний ремонт даної автомобільної дороги. Ремонтні роботи планувалося розпочати навесні 2022 року.

Але у зв’язку з російським вторгненням в Україну та внесенням відповідних змін у законодавство торги не ремонт дороги Ярове-Рівне-Лужанка не відбулися.

Тарутинська селищна рада звернулась до голови Болградської районної військової адміністрації Г.Бамбури щодо вжиття всіх необхідних заходів із здійснення робіт з ліквідації руйнувань дорожнього покриття та відновлення аварійної ділянки автомобільної дороги загального користування місцевого значення С162303 Ярове-Рівне-Лужанка. Вирішення даного питання знайшло підтримку у голови Болградської РВА. Очікуємо на його позитивне вирішення найближчим часом.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x