Після довгої перерви росіяни знову почали використовувати іранські дрони-камікадзе

0 коментарів 12474 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після довгої перерви росіяни знову почали використовувати іранські дрони-камікадзе “Шахеди”. У ніч з 6 на 7 грудня росіяни атакували Дніпропетровську область дронамі-камікадзе, важкою артилерією і “Ураганами”. Усі 8 БПЛА, спрямовані на область, збиті. 


Про це в телеграм-каналі повідомив губернатор регіону Валентин Резніченко.

За його словами, дрони-камікадзе, якими ворог атакував область, – це, попередньо “Shahed-136”.

Уночі росіяни сім разів відкривали вогонь з “Ураганів” по Марганецькій та Нікопольській громадах області. Люди не постраждали. У Нікополі пошкоджено до десяти приватних будинків, господарські споруди та газопроводи. Також снаряди пошкодили кілька магазинів, офісні будівлі та котедж.

Також російські загарбники атакували Запорізьку область дронами та ракетами С-300, у результаті чого троє людей дістали поранення, зруйнована житлова інфраструктура; водночас сили оборони 6 ворожих БПЛА збили.

Зазначимо, що це перша атака іранських дронів, які раніше Росія використовувала доволі часто, після майже пів місяця перерви.

Останній раз повітряні сили України повідомили про застосування “шахедів” 17 листопада. Вони кілька місяців нищили інфраструктуру України, Росія била ними і по житлових районах, і по електростанціях, і військових об’єктах.

Чому стало менше “шахедів”?

Експерти та військові пояснювали зникнення іранських дронів вичерпанням їх запасів у Росії та несприятливими для них погодними умовами.

Речник командування об’єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євгеній Силкін в ефірі телемарафону заявив, що матеріали, з якого виготовлені дрони, чутливі до морозу. Саме тому Росія майже перестала їх запускати з настанням холодів.

Однак цієї ночі на Дніпропетровщині, яку атакували дрони, температура опустилася нижче нуля.

Раніше речник повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що однією з причин “затишшя” у небі над Києвом та більшістю обласних центрів може бути те, що у Росії закінчилися ударні безпілотники іранського виробництва.

А в командуванні “Південь” припускали, що Росія тимчасово змінює тактику застосування “шахедів”. Деякі експерти припускали, що росіяни притримують їх для одночасного використання з масованими ракетними ударами.

Іранські дрони вже призвели до загибелі десятків людей у містах України, зокрема, і в Києві. А також до знищення десятків енергетичних об’єктів.

Саме ударом “шахеда” 17 жовтня у Києві знищили житловий будинок в центрі, в якому загинули четверо людей. Тоді по столиці запустили 28 “шахедів”, 23 з яких вдалось знищити.

“Шахеди” призвели до міжнародного скандалу та довели до межі розриву дипломатичних відносин України та Ірану.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x