Чергова петиція Президенту та інша бюрократія: як моряки Одещини продовжують вимагати свого права працювати

0 коментарів 53892 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Моряки Одещини не втрачають надії отримати можливість працювати. Більше трьох місяців минуло з моменту виходу Постанови Кабміну №992, яка надала морякам законне право виїжджати з України у рейси. Проте з того часу в Одеській та Миколаївській областях дозволу на виїзд не отримав ніхто, а мешканці інших регіонів країни без проблем вирушають за кордон на роботу. Активістами раніше вже створювалися петиції та звернення на цю тему на адресу центральної та місцевої влади. Днями моряки Бессарабії зробили нові спроби – у вигляді нової петиції до Президента України та звернення до керівника Ізмаїльського району. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Нагадаємо, трохи менше місяця тому в Ізмаїлі моряки збиралися біля РТЦК (раніше – військкомат), щоб уголос заявити про проблему – на Одещині не працює постанова Кабміну, яка дозволяє їм виїжджати за кордон на роботу. Як розповіли моряки особисто на прийомі голови Ізмальської РВА Родіона Абашева, через це рейси зриваються, а робочі місця на іноземних суднах займають росіяни. Чоловіки вважають, що вони опинилися марно “закриті” в Україні і не мають можливості ні утримувати власні сім’ї, ні здійснювати свій внесок у перемогу – продовжувати допомагати ЗСУ фінансово. Моряки, що залишилися за кордоном, також чекають, коли на батьківщині запрацює правовий механізм, щоб повернутися додому і припинити витрачати іноземну валюту в Європі. При цьому багато хто не відмовляється віддати свій громадянський обов’язок і вирушити на фронт, якщо це буде потрібно.

З того часу ситуація не змінилася, і дозволів ніхто так і не отримав. Щоб привернути увагу влади на свою проблему, моряки знову заявляють про себе. Днями була створена ще одна петиція, автором якої є Бережний Кирило Юрійович – український моряк, старший механік, представник ініціативної групи моряків ”Разом за Україну”. Дата оприлюднення зазначеної петиції – 29 листопада 2022 року. Варто відзначити, що на даний момент з 25 тисяч необхідних голосів вона набрала лише 373.

Приводимо повний текст петиції моряків Одещини:

“Шановний пане Президенте! Українські моряки під час безжальної війни з терористичним суб’єктом російської федерації остаточно довели, що є справжніми патріотами та громадянами України, а саме:

1) Служба у лавах збройних сил України,
2) Активна участь у волонтерських та гуманітарних місіях,
3) Економічна підтримка країни.

Після того як минув час невизначеності, Кабінет міністрів України ініціював постанову No 992 про виїзд українських моряків для тимчасового працевлаштування за кордоном. Насамперед це було зроблено для економічної підтримки України у боротьбі з країною-терористом росією. На жаль, як мені відомо з достовірних джерел, жоден український моряк з Одеської чи Миколаївської області, не зважаючи на своє величезне бажання тяжкою працею допомогти Україні, не отримав дозволу на виїзд згідно з постановою No 992 Кабінету міністрів України. Більш детально:

1) Територіальні центри комплектування у Одеській та Миколаївській областях не виконують постанову Кабінету міністрів України No 992 від 2 вересня 2022р,а керуються статтею 23 закону України (‘’Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації ‘’)
2) При наданні повного пакета документів до територіальних центрів комплектування, ТЦК направляють моряків на ВЛК замість видачі дозволу на виїзд відповідно до постанови No 992
3) При позитивному проходженні ВЛК моряку видають повістку на відправлення на комплектування, а не дозвіл на виїзд згідно з постановою No 992.При негативному-дають відстрочку або знімають з військового обліку. Обидва варіанти не регламентують використання норм постанови 992 Кабінету міністрів України від 2 вересня 2022р.

Українські моряки залишаються без працевлаштування в Україні, а у цей час їх робочі місця займають моряки країни-терориста російської федерації! Тому ми щиро звертаємося до Президента України з проханням якнайшвидше розглянути законопроект No 7461 про внесення змін до статті 23 закону України (‘’Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації ‘’). Разом до перемоги! Слава Україні!”.

Крім цього, активістами з Ізмаїлу створено колективне звернення до голови Ізмаїльської РВА, в якій моряки просять надати інформацію з заданої теми. Під документом підписалися 12 осіб.

Чергова петиція Президенту та інша бюрократія: як моряки Одещини продовжують вимагати свого права працювати

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x