Легендарний “МІФ”: в столиці України назвали вулицю іменем колишнього командира Ізмаїльського прикордонного загону

0 коментарів 28080 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Київська міська рада наприкінці минулого тижня проголосувала за дерусифікацію 32 вулиць (загалом перейменовано вже 237). Одна з вулиць столиці отримала назву нашого легендарного “МІФ”а  – генерал-майора прикордонної служби, заступника начальника Східного регіонального управління ДПСУ, Героя України, колишнього начальника Ізмаїльського прикордонного загону (2003-06 рр.) Момота Ігоря Федоровича. 


Про це повідомив громадський активіст, координатор “Громадського сектору Євромайдану”, член правління “Національного українського молодіжного об’єднання – НУМО” Олег Слабоспицький.

Нагадаємо, Ігор Момот загинув 11 липня 2014 року в результаті реактивної атаки систем залпового вогню з території рф по позиції, яка розташовувалась поблизу Зеленопілля Луганської області. Легендарний командир та ще п’ятеро його бойових побратимів пали смертю хоробрих. Поки він був живий не загинув жоден з його підлеглих.

…Почесне звання Героя України легендарний генерал-майор, якого тепер називають “МІФ”, отримав посмертно. Його іменем назвали Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби України  у Черкассах.

В Ізмаїлі, де Ігор Момот на протязі декількох років очолював місцевий прикордонний загін, про героя-прикордонника також пам’ятають і шанують, про нього розповідають дітям у школах. Його ім’я також увічнено у назві міської вулиці, а ще – теплохода Українського Дунайського пароплавства, меморіальних дошках та книзі, присвяченій його життю.

А на Черкащині, де він керував Навчальним центром Держприкордонслужби, на його честь встановили пам’ятники – в Оршанці  та в обласному центрі.

Легендарний "МІФ": в столиці України назвали вулицю іменем колишнього командира Ізмаїльського прикордонного загону

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x