Коли Україна звільнить усю територію, Путін скаже росіянам: “Мети операції досягнуто. Ми перемололи. Україна ніколи не нападе” – російський письменник

0 коментарів 17334 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російський письменник Михайло Веллер, який живе в Естонії, вважає, що якщо українській армії вдасться звільнити всю окуповану територію України, президент Росії Володимир Путін однаково скаже росіянам, що мети “спеціальної воєнної операції” було досягнуто, і не визнає воєнної поразки. Таку думку Веллер висловив в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.


На думку письменника, у цьому разі пропагандистський апарат у Росії “ввімкнуть на повну”.
“Що пропонують? “Зберегти обличчя”. Найпростіший варіант “зберегти обличчя”, якщо ми не можемо перемогти, а перемогти – це означає окупувати всю Україну, – хоча б мати можливість сказати, що мети операції досягнуто. У тому разі, якщо українська армія звільнить усю свою територію, то ймовірний варіант промови для Росії: “Мети операції досягнуто. У скорпіона вирвано жало чи хвіст – що там у скорпіона… Ми знищили мілітаристські нацистські частини, ми перемололи злісні фашистські сили, озброєні сили НАТО. Україна тепер знесилена й ніколи на нас не нападе. Слава героям, полеглим у боротьбі за незалежність…” Увесь цей набір штампованої маячні”, – припустив Веллер.

Він переконаний, що Путін і пропагандисти говоритимуть саме про перемогу та збереження якоїсь там незалежності.

“Ви знаєте, якщо Північна Корея “перемогла” у Корейській війні, якщо Єгипет “переміг” у Синайській війні… Цей варіант завжди є”, – сказав письменник.

Веллер переконаний, що Путін досі “харчується процідженою інформацією”, тому в нього неадекватні уявлення про реальність.

“Він не в змозі безпосередньо одержати інформацію чисту, об’єктивну. І оскільки, як мені це подають, відбувається боротьба за ударні позиції, йому кажуть те, що, на думку тих, хто доповідає, він хотів би чути. А хотів би він чути, що “ми завтра переможемо, що у нас іще величезні резерви, що у нас населення у три з половиною рази більше, ніж в Україні, що якщо ми поставимо всіх під рушницю, то ми їх пройдемо так, що навіть не помітимо, що у нас кошти спрямовують на військову промисловість і за пів року (за місяць, за два тижні, з понеділка) у нас будуть випускати снарядів, ракет, безпілотників стільки, що ми задавимо їх усіх тощо…” Наслідком цього є абсолютна дезорієнтація… І тоді Путін починає показувати на телефоні якісь знімки того, що робили американці роки тому, видаючи за своє. Ось це його рівень уявлення про дійсність”, – сказав Веллер.

Письменник упевнений, що Путін щиро вірить у цю альтернативну реальність.

“Ви розумієте, коли людина виходить до натовпу молоді й каже, що “ми перемогли”, а у неї сльози – вона вірить у те, що вона каже. Я не вірю, що він такий актор, щоб раз – і заплакав”, – зазначив Веллер.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x