Заступник начальника одеського управління юстиції, якого затримали за підозрою в хабарництві, перебуває на волі та чинить тиск на свідків – ЗМІ

0 коментарів 31185 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Заступник начальника Південного міжрегіонального управління юстиції Денис Астахов, якого ще на початку жовтня було затримано за підозрою в хабарництві, до сих пір залишатися на волі та чинить тиск на свідків. Про це повідомляє Думська з посиланням на джерела в прокуратурі.


За даними слідства, схема, яку налагодив Астахов, передбачала, що гроші з людей за «прискорену» процедуру зняття арешту з особистого майна та вирішення інших питань, вимагали державні виконавці. Вони ж передавати йому кошти для у вигляді щомісячної «данини» через своїх безпосередніх керівників. Щомісячний план з кожного підпорядкованого начальника структурного підрозділу становив понад 1 тисяч доларів в місяць. Крім того, Астахов забирав собі половину від встановленої премії для підлеглих, яку вони отримують за стягнутий з порушника виконавчий збір.

Після того як злочинну схему було розкрито та співробітники СБУ задокументували незаконну передачу фігурантам майже 200 тисяч гривень, зловмисників затримали.

Суд відсторонив Астахова від займаної посади і призначив йому заставу в мільйон гривень, яку той вніс майже одразу. Після цього він почав чинити тиск на свідків, які дали проти нього свідчення.

«За наявною в нас інформацією, Денис Астахов намагається помститися деяким начальникам відділів виконавчих служб і користується своїми тісними корупційними зв’язками в київському управлінні Мін’юсту для здійснення тиску на громадян, які дали проти нього свідчення, — зазначив співрозмовник Думської. — На прохання Астахова та його покровителів у Києві було призначено службову перевірку структурних підрозділів виконавчої служби, за результатами якої кожному начальнику, котрий дав свідчення проти нього, настійно рекомендували написати заяви на звільнення та погрожують кримінальними справами».

15 листопада Дениса Астахова бачили на вулицях Одеси. Його супроводжували співробітники внутрішньої безпеки Міністерства юстиції (Олександр Шахов, Юрій Вишневський, В’ячеслав Липинський), додало джерело.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x