Захопливий чемпіонат Англії з футболу: інтрига ще попереду

0 коментарів 6237 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Прем’єр-ліга Англії – найсильніший європейський турнір за версією УЄФА, тому не дивно, що до неї прикута увага вболівальників з усього світу. На відміну від німецької чи французької першості чемпіонат Англії з футболу щороку демонструє інтригу. На титул в АПЛ завжди претендує декілька команд, завдяки чому за лігою цікаво стежити як фанам окремих клубів, так і нейтральним спостерігачам. Поточний сезон не став виключенням, оскільки вболівальників знову чекає безліч захопливих матчів з непередбачуваними результатами.


На початку сезону лідером АПЛ виявився Арсенал, за який грає українець Олександр Зінченко. Лондонський клуб після 8 турів очолював таблицю, маючи 21 бал. Другим йшов Манчестер Сіті, в активі якого накопичилося 20 очків, а замикав трійку Тоттенгем з 17 пунктами. Проте, знаючи непередбачуваність чемпіонату Англії з футболу, можна бути впевненим, що ситуація зміниться ще не раз.

Турнірну таблицю АПЛ ще чекає багато змін

Ситуація в АПЛ на початку сезону дуже часто відрізняється від підсумкового розкладу. А цього року до традиційних факторів додається ще декілька чинників, які точно вплинуть на результати команд:

  • Календар поточного сезону скориговано через проведення ЧС. Тому на команди АПЛ чекає насичена зима.
  • Через смерть Єлизавети II в АПЛ було перенесено багато матчів, які теж пройдуть взимку.
  • Під час чемпіонату світу деякі гравці – лідери своїх команд можуть зазнати травм, що вплине на якість виступів цих колективів.
  • Взимку в Англії проходять ігри двох кубків, тому футболістам команд-фаворитів доведеться витрачати сили ще й на них. Це не може не відбиватися на результатах виступів в АПЛ.

Зважаючи на наведені фактори, можна з упевненістю сказати, що список лідерів АПЛ десь в лютому-березні суттєво відрізнятиметься від того, яким він є зараз.

Ліга чемпіонів 2022 може завадити лідерам АПЛ

Окрім внутрішніх складнощів та чемпіонату світу, на результати команд вплинуть і їх єврокубкові виступи. Ліга чемпіонів 2022 року – ще один турнір, на який доводиться витрачати сили англійським командам. На груповому етапі АПЛ там представляють Ліверпуль, Тоттенгем та Манчестер Сіті. Це саме команди, які багато хто вважає головними фаворитами, попри те, що підопічні Юргена Клоппа дуже невдало розпочали сезон. Якщо ці клуби пройдуть до плей-офф, то весняні матчі заберуть в них чимало сил.

Окрім Ліги чемпіонів 2022, є англійські колективи і в інших єврокубках. В ЛЄ лігу представляють Арсенал та Манчестер Юнайтед, а в ЛК – Вест Гем. І якщо «каноніри» запросто можуть пожертвувати другорядним єврокубком заради чемпіонства, виставляючи резервний склад, то для інших і такі трофеї є важливими. МЮ, який зараз лихоманить, через Лігу Європи може гарантувати собі путівку до ЛЧ, а Вест Гем буде радий навіть такому міжнародному досягненню, як кубок Ліги конференцій.

Автор ua-football: Олександр Риженко – https://twitter.com/Theryzhenko

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x