В Україні вже забезпечено понад 70% потреб споживання електроенергії – Укренерго

0 коментарів 12231 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


​​Станом на 11:00 виробники електроенергії забезпечили понад 70% потреб споживання в країні.


Про це повідомляє “Укренерго”.

Повідомляється, що першочергово подано живлення на об’єкти критичної інфраструктури в усіх областях: котельні, газорозподільчі станції, водоканали, очисні споруди, в деяких регіонах працює громадський електротранспорт.

Атомні станції набирають потужність. Забезпечено живлення потреб Запорізької атомної станції. Попри отримані після ракетних обстрілів ушкодження, працюють тепло- та гідроелектростанції, теплоелектроцентралі, підключилась в роботу частина «зеленої» генерації. Продовжуються роботи по відновленню живлення побутовим споживачам.

Темпи відновлення сповільнюють складні погодні умови.

“Через сильний вітер, дощ та мінусову температуру вночі до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів в розподільчих мережах (обленерго)”, – пояснюють в НЕК “Укренерго”.

Ремонтні бригади енергетиків разом із колегами з обленерго працюють цілодобово, ліквідуючи пошкодження. Проте, дефіцит електроенергії в системі зберігається. Наразі це 30% від загального обсягу споживання.

У зв’язку з цим в усіх областях України введені і планові, і аварійні графіки обмеження споживання.

“Просимо українців пам’ятати, якщо в будинку немає світла, це означає, що саме в цей момент працюють ремонтники”, – підкреслили в національній енегрокомпанії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x