Усе, що вам варто знати про масляні обігрівачі

0 коментарів 6075 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ситуація з регулярними обстрілами інфраструктурних об’єктів примушує одеситів заздалегідь подумати про опалювальний сезон. Чи витримає навантаження система централізованого опалення? Чи вдасться швидко ремонтувати енергетичні об’єкти після влучань російських ракет? Такі думки зараз снують в головах свідомих одеситів, які готуються до різних сценаріїв зимового сезону.


Якщо зникне світло, то виручить центральна система опалення, зберігаючи більш-менш комфортну температуру у квартирі чи будинку. На випадок виникнення проблем на ТЕЦ та інших об’єктах теплопостачання варто підстрахуватися й купити масляний обігрівач в Одесі. Такий девайс забезпечить кімнату комфортним мікрокліматом та не надто пересушить повітря.

Чому слід звернути увагу саме на цей девайс, які його переваги та недоліки? Про всі деталі роботи масляних обігрівачів розповідаємо в статті.

Що являє собою масляний обігрівач та як він працює?

Цей пристрій може стати додатковим джерелом опалення в приміщенні площею до 25 кв.м. Стандартний діапазон потужності складає 1–2,5 кВт. Слід обирати модель з мінімально необхідною потужністю, щоб знизити вплив на електромережу, підтримуючи необхідний температурний режим.

Зазвичай модель складається з:

  • абсолютно герметичного металевого корпусу різної форми;
  • наповнювача у вигляді мінерального масла;
  • нагрівального елемента, який і буде підігрівати теплоносій, стимулюючи теплообмін в приміщенні;
  • термостата та таймера, якими можна регулювати силу нагріву та цикли ввімкнення та вимкнення.

Від увімкненого масляного обігрівача тепле повітря поступово підіймається вгору «стовпчиком», прогріваючи приміщення за 1–1,5 години.

Переваги обігрівача

Масляні моделі мають різну форму, розмір та дизайн, тому їх можна непомітно вписати в будь-який інтер’єр.

  • Такий тип прогріву приміщення не спалює кисень та пилюку довкола. Девайс працює на температурі до 60 °C і не сушить повітря.
  • Висока мобільність пристрою дозволяє швидко перенести його до іншої кімнати. Обігрівачі зручно перевозити, бо вони оснащені коліщатками.
  • Доступна ціна робить їх одними з найпопулярніших обігрівачів на ринку.

Недоліки пристрою

Як і будь-який побутовий девайс, обігрівач з масляним теплоносієм має кілька недоліків у використанні:

  • корпус обігрівача сильно розігрівається й неакуратні рухи біля нього можуть призвести до опіків шкіри, тому варто бути обережними. Можна знайти модель із захисним кожухом;
  • довготривалий розігрів масла всередині корпусу дозволяє вийти на робочу температуру десь за 15–20 хвилин. Але після цього пристрій вже досить швидко прогріває приміщення.

У магазині Алло можна знайти десятки моделей масляних обігрівачів за доступними цінами. Переваги цього девайса значно перевищують недоліки.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x