Третя доба без світла: в Кілії визначили місця, де можна зарядити гаджети та підігріти воду (адреси)

0 коментарів 38799 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кілія третю добу майже повністю знаходиться без електроенергії. Світло є за окремими адресами, яким пощастило бути на лінії з об’єктами критичної інфраструктури та медзакладами. Іншим вмикають на годину-дві, щоб люди змогли підзарядити телефони та зробити бодай щось, що залежить від електрики. Вчора ввечері голова Кілійської громади Вячеслав Чернявський вийшов у прямий ефір на сторінці Facebook, де попередив, що ситуація складна і потрібно бути готовими до тривалої відсутності електроенергії. Також він розповів, де можна підзарядити гаджети та зігріти воду, – передає “Бессарабія INFORM”. 


Мер зазначив, що енергетики роблять усе можливе, аби скоріше повернути послугу абонентам, але через значні руйнування, спровоковані ракетним обстрілом росії 15 листопада, роботи багато.

За його словами, світло намагаються вмикати хоча б на короткий термін різним абонентам, але це не завжди можливо. В пріоритеті – багатоквартирні дома, адже там все – і опалення, і приготування їжі – залежить виключно від електроенергії.

Проте є адреси, на яких світла немає кілька діб підряд, адже є складність у підключенні саме цих ліній. Також обезструмлені села. В них, нажаль, немає навіть мобільного зв’язку.

Для того, аби залишатися на зв’язку, заряджати телефони можна у спеціально підготовлених пунктах. Мікрорайон ПМК – Школа №3. Центр – офіс комунального підприємства “Добробут” (вул.Миру, 57, колишня будівля ГАІ). Мікрорайон СРЗ – Кілійська багатопрофільна лікарня (тут також можна закип’ятити воду у термос). Окрім цього, не відмовлять в магазинах та інших закладах, де працює генератор – про це домовилась міська рада. При собі мати подовжувач і зарядні пристрої.

Також мер зазначив, що, на щастя, вдалося домовитися про подачу електроенергії на об’єкти водогону та очисних споруд, завдяки чому є вода та працює каналізація. Окрім цього, зі світлом медзаклади – лікарні та пологовий будинок. Тому за адресами, які знаходяться на лінії з цими об’єктами, також є електроенергія.

Варто зазначити, що кілійці неабияк згуртувалися – пишуть в соціальних мережах оголошення про готовність взяти на підзарядку гаджети мешканців міста, які залишилися без світла.

Мобільні оператори також роблять усе можливе, аби був зв’язок, підзаряджаючи протягом доби підстанції мобільного зв’язку генераторами.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x