Росія передумала та відновлює участь у “зерновій угоді”

0 коментарів 20250 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


РФ відновлює участь у чорноморській зерновій ініціативі, повідомили в Міноборони РФ. Як пояснили в російському міністерстві, вони отримали письмові гарантії від України про невикористання зернового коридору для ведення бойових дій.


“Україна офіційно запевнила, що морський гумкоридор буде використовуватися тільки відповідно до положень Чорноморської ініціативи“, – йдеться в повідомленні міноборони РФ.

Відновлення участі РФ у “зерновій угоді” підтвердив і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Він нагадав, що провів напередодні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним про ситуацію навколо “зернового коридору”.

Ердоган заявив, що має намір сьогодні, 2 листопада, також обговорити “зерновий коридор” з президентом України Володимиром Зеленським.

Глава турецького Міноборони Хулусі Акар заявив, що передав міністру оборони РФ Сергію Шойгу позицію України щодо “зернової угоди”.

За словами Акара, домовленість про вивезення зерна з України робить великий внесок у вирішення глобальної продовольчої кризи. Крім того, влада Туреччини прямо заявляла, що “зернові коридори” можуть продовжувати роботу і без участі РФ.

Нагадаємо, 29 жовтня у Міноборони РФ заявили, що Росія призупиняє участь у реалізації “зернової угоди” нібито через атаку на її кораблі в Севастопольській бухті.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x