Нібито через атаку в окупованому Севастополі: Росія заявила про свій вихід із “зернової угоди”

0 коментарів 25002 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Міноборони РФ заявили, що Росія призупиняє участь у реалізації “зернової угоди” через нібито сьогоднішню атаку на її кораблі в Севастопольській бухті. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.


У Міноборони країни-агресора назвали атаку “терактом, здійсненим київським режимом за участю фахівців Великої Британії”.

“З урахуванням проведеного 29 жовтня київським режимом за участю фахівців Великої Британії терористичного акту проти кораблів Чорноморського флоту та цивільних суден, задіяних у забезпеченні безпеки зернового коридору, російська сторона призупиняє участь у реалізації угод щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів”, – сказано у повідомленні оборонного відомства країни-агресора.

В Офісі президента назвали таке рішення росіян шантажем, який “є примітивним у всьому”.

“Ядерний шантаж, енергетичний, продовольчий… Вигадки про “брудну бомбу”, з яких сміється весь світ. Вигадані теракти на власних об’єктах… Все надто просто і передбачувано. Агонія злочинців, які не можуть зрозуміти, що інфантильними ультиматумами вони нічого не доб’ються. І що їхній час добігає кінця”, – підкреслив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Зазначимо, раніше росіяни вже неодноразово погрожували вийти з зернової угоди. Наприклад, президент РФ Володимир Путін заявляв, що це може статися, якщо з’ясується, що нібито “для вибуху на Кримському мосту було використано зерновози”.

Сьогодні зранку у Севастополі повідомили про “атаку дронів” в акваторії Севастопольської бухти. Міноборони РФ повідомило, що “незначне пошкодження зазнали морський тральник “Іван Голубець”, а також загородження в бухті Південна”.

В оперативному командуванні “Південь” не підтвердили інформацію про пошкодження російських кораблів у Севастопольській бухті. Речник Сил оборони ОК “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону припустила, що причиною вибухів могли стати невдалі запуски окупантами ракет протиповітряної оборони.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x