40 літрів найсмачнішого «вчорашнього» борщу у США приготувала мешканка Кілійської громади

0 коментарів 40635 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Жителька села Шевченкове Кілійської громади Ольга Сіліна (Балтянська) прославила український борщ далеко за межами нашої країни. Вона приготувала найсмачніший вчорашній” борщ та зайняла призове місце на благочинному фестивалі у США. Про це повідомляє група «Я люблю Шевченкове» у соцмережі Facebook.


Жителька села Шевченкове Ольга Сіліна(Балтянська), через війну в Україні була вимушена виїхати у США, але душею вона з рідною країною та домівкою і навіть за кордоном знайшла спосіб допомогти своїй державі.

«В суботу, 12 листопада, в м. Хьюстон відбувся благочинний фестиваль, метою якого був збір коштів на допомогу постраждалим регіонам України в зимовий період. Фестиваль було організовано емігрантами з України. Сплативши за участь у конкурсі та отримавши певну суму грошей, команда Олі купила необхідний набір продуктів і приготувала звечора найсмачніший «вчорашній» борщ. Адже ні для кого не є секретом, що найсмачніший борщ- вчорашній. За умовами конкурсу кожна команда мала приготувати сорок літрів борщу, але через велику кількість учасників судді зменшили кількість- до двадцяти п’яти літрів. Та команда Олі вирішила все ж таки зварити сорок літрів, що і посприяло в подальшій перемозі. Три види канапок з салом, які називалися «форшмак по-одеські», смачнющий наваристий борщ з трьома видами м’яса, неймовірні командні футболки з надписом «I run to borscht” не змогли лишити байдужими суддів з відомих хьюстонських ресторанів. Судді, гості і учасники були просто в захваті від неймовірної подачі під спів українських пісень і танців. Зрештою, команда Олі дотрималась поставленої мети: нагодувати всіх смачним борщем, зібрати грошей на допомогу Україні та виграти в номінації «Народний борщ». Всі гроші, зароблені за перемогу та від проданого борщу, будуть направлені нашій Україні.

Оля зараз за тисячі кілометрів, але душею і серцем з Україною і передає вітання всім мешканцям нашого славного Шевченкове», – повідомила Марина Слободенюк.

Нам є ким пишатися і пробирає неймовірна гордість за тих українців, які далеко за межами країни пам’ятають, що вдома війна і усіляко прославляють Україну, і допомагають землякам.

40 літрів найсмачнішого «вчорашнього» борщу у США приготувала мешканка Кілійської громади

40 літрів найсмачнішого «вчорашнього» борщу у США приготувала мешканка Кілійської громади

40 літрів найсмачнішого «вчорашнього» борщу у США приготувала мешканка Кілійської громади

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x