На Одещині досі тривають екстрені відключення світла – ДТЕК

0 коментарів 20169 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


30 листопада в Одесі та області триватимуть  екстрені відключення електроенергії.


Як повідомили в пресцентрі ДТЕК “Одеські електромережі”, стабілізаційні графіки, складені раніше, наразі не діють. 

“Ми намагаємось якнайшвидше повернутись до відключень по графіку, але, відповідно до ситуації в енергосистемі, інформація може змінюватись по декілька разів на добу”, – йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на вчорашньому засіданні Уряду, ситуація в енергетиці залишається складною, є дефіцит електроенергії.

“Але навіть при дефіциті в енергосистемі 30%, витратах мережі та першочерговому заживленні критичної інфраструктури, в кожній області залишається 50-60% на покриття потреб населення. Цього достатньо, щоб рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між усіма споживачами, щоб у людей вмикали світло принаймні на 5-6 годин на день”, – сказав він.

Також прем’єр закликав місцеву владу пояснити українцям, чому деякі будинки не відключають, з яких причин і з якими об’єктами критичними інфраструктури вони пов’язані.

«Не допустимо, щоб в одних будинках не було по 20-30 годин, а інколи і 40 годин, тоді як інші залишаються зі світлом цілодобово. Це питання справедливості», – наголосив очільник Уряду.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x