Мешканців регіону попереджають про густий туман на дорогах

0 коментарів 12555 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Службі автомобільних доріг Одеської області попередили водіїв про густий туман на автошляхах з ночі 15 листопада до ранку 16 листопада. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


Видимість, яка буде доступна в умовах природнього явища, – 200-500 метрів. Через це оголосили перший рівень небезпечності.

“Застерігаємо водіїв бути обачними, вмикати світло протитуманних фар, обирати помірну швидкість та дотримуватися правил дорожнього руху”, – звернулися у САД.

Для довідки – як рухатися під час туману:

Якщо туман щільний, то краще його перечекати, з’їхавши з проїжджої частини дороги. Об’єкти в тумані завжди здаються віддаленішими, ніж насправді. При русі в тумані в темний час доби необхідно увімкнути ближнє світло фар, протитуманні фари, а вдень підфарники.

Орієнтиром під час руху служать дерева, стовпи, розмітка, дорожні знаки та інші предмети краю дороги. Далеке світло включати не варто, оскільки воно розсіюється і лише засліплює зустрічних водіїв не даючи водію жодного ефекту. Туман завжди знаходиться на деякій відстані від поверхні дороги, тому світло протитуманних фар ефективніше.

Швидкість руху під час туману необхідно встановлювати з урахуванням дальності видимості шляху. Якщо видимість не перевищує 10 м, то швидкість руху повинна бути не більша ніж 5 км/год.

Краще використовувати спеціальні протитуманні фари з низьким і широким пучком світла, що краще проникає крізь туман (вірніше, під туман) і добре висвітлює дорогу.

Під часу туману заборонено робити маневр обгону, виїжджати з ряду руху, їздити по трамвайних коліях, а також буксирувати автомобілі. Якщо необхідно повернути ліворуч або об’їхати нерухомий транспортний засіб, водій повинен попередньо оглянути дорогу і переконатися у відсутності транспорту, який рухається позаду або назустріч.

В разі ДТП, вимушеної зупинки т/з на ділянці дороги засіяної туманом, необхідно здійснити ряд заходів спрямованих на забезпечення безпеки власного життя, життя пасажирів та інших учасників дорожнього руху. А саме виставити знак аварійної зупинки, в разі його відсутності на значній відстані від місця розташування т/з на проїжджу частину дороги необхідно розмістити будь які предмети для сповіщення інших учасників дорожнього руху, при цьому рухаючись по проїжджій частині з крайньою обережністю. Також потрібно вживати усіх заходів, щодо зміщення автомобіля у безпечне місце.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x