«Дід», який очолював бригаду «Привид Києва»: збитого під Одесою військового льотчика віднесло аж до берегів Болгарії

0 коментарів 115695 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У вересні в районі курортного чорноморського міста Царево (Болгарія) виявили тіло українського військового льотчика. Збитий під Одесою український пілот із позивним «Дід» катапультувався, але не зміг вижити. Тіло загиблого льотчика було в воді 3 місяці. Деталі, які стали відомі лише зараз, повідомило інтернет видання Топор.


Як повідомляє болгарське ТБ Nova з посиланням на керівника сектору «Пошук біженців» Христо Ічева, у вересні ц.р. біля чорноморського узбережжя Болгарії знайшли тіло українського військового. Попередній огляд дозволив встановити, що український пілот катапультувався на парашуті. Обидві кінцівки були відсутні – ймовірно, відірвані катапультою. Судмедексперти стверджували, що тіло військового було в воді близько 2-3 місяців.

Для встановлення особи Болгарія направила офіційний запит до ПС України. В отриманій відповіді було зазначено, на який номер на одязі варто звернути увагу. Виявлений номер дозволив встановити тип літака та особистість пілота.

«Ми знайшли 5-значний код. Він був майже стертий водою. Вказаний номер ми передали Україні та протягом двох-трьох днів встановили, хто пілот», – пояснив Христо Ічев.

Болгарське слідство встановило, що загиблий пілот – полковник Михайло Матюшенко із позивним «Дід». Він очолював бригаду «Привид Києва». Його Су-24 було збито у червні під Одесою. Загинув Михайло Матюшенко віком 61 рік.

Після встановлення особи тіло пілота доставили в Україну та на початку жовтня поховали у Бучі під Києвом, про що раніше повідомляли українські ЗМІ.

Вічна пам’ять Герою України!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x