Завтра депутати Ізмаїлу мають вирішити, чи переносити пам’ятник О.В. Суворову в інше місце

0 коментарів 21519 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На розгляд депутатів Ізмаїльської міської ради винесено питання про перенесення пам’ятника О.В. Суворову (пам’ятка монументального мистецтва національного значення, що охороняється державою, охоронний номер 150014-Н) в місті Ізмаїлі. Рішення буде прийнято завтра, 28 жовтня, на під час чергового засідання сесії, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Якщо депутати підтримають проект рішення, управлінню культури та туризму міськради буде дано доручення підготувати пакет документів для забезпечення процедури перенесення монументу, в тому числі замовити розробку науково-проєктної документації щодо перенесення пам’ятника. Фінансування цих заходів має передбачити фінуправління.

Куди саме збираються переносити “мідного вершника”, з приводу можливого демонтажу якого в місті точились запеклі суперечки, наразі невідомо.

Нагадаємо, після початку війни пам’ятник Суворову, розташований у центрі міста, неодноразово ставав мішенню для антивоєнних акцій. Його декілька разів обливати червоною фарбою, писали на постаменті слово “КАТ”, а після трагічних подій у Бучі та Маріуполі до його підніжжя активісти принесли унітази, пралки та інші предмети, які традиційно уносять із собою окупанти, коли розграбовують помешкання українців. Після цього влада міста вирішила огородити монумент щільною завісою, аби захистити пам’ятку монументального мистецтва від патріотично налаштованих городян до статочного вирішення Мінкультом його майбутнього.

Як повідомляло раніше “БІ”, долю пам’ятника Суворову в Ізмаїлі має вирішити Міністерство культури і інформаційної політики України.

Завтра депутати Ізмаїлу мають вирішити, чи переносити пам’ятник О.В. Суворову в інше місце
Так зараз виглядає пам’ятник генералісимусу Суворову в Ізмаїлі
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x