Ще понад 3 млрд євро: ЄС планує збільшити військову допомогу Україні

2 коментаря 23652 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Євросоюз планує збільшити військову допомогу Україні та вже наступного тижня має намір узгодити новий транш. Фінансова підтримка складе понад 3 млрд євро. Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.


“Я проінформую країни-члени НАТО, що ми маємо намір прийняти, сподіваюся, наступного понеділка в Люксембурзі новий транш нашої військової підтримки для українських Збройних сил. Ця сума досягне більше 3 млрд євро за рахунок ресурсів Європейського фонду світу. Я також проінформую їх про започаткування військової тренувальної місії для підтримки української армії”, – заявив Боррель перед зустріччю міністрів оборони НАТО.

За його словами, Євросоюз на тлі провокацій з боку Росії залишається вірним своєму рішенню продовжувати надавати допомогу Україні стільки, скільки знадобиться, і в потрібних обсягах.

“Ми продовжуватимемо надавати військову підтримку з метою припинити будь-які російські атаки, будь-які дії щодо ескалації війни. Ми хочемо знайти дипломатичні рішення для цієї війни якнайшвидше, але ми відповідатимемо збільшенням військової допомоги для України, щоб запобігти будь-якій ескалації з боку Росії” , – зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше Боррель заявляв, що Євросоюз відповість у разі ядерного удару по Україні. При цьому сама відповідь “не буде ядерною, але її міць з військової точки зору буде великою”.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

СВИНАРНИК- ДОЛЖЕН БЫТЬ РАЗРУШЕН!!!

рубль
рубль
1 год назад

Ремарка: НАШ РЮССКИЙ СВИНАРНИК:)))))

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x