“Поки ми чекаємо, росіяни займають наші місця”: моряки Одещини вимагають від Міністра оборони повернути їм можливість працювати

0 коментарів 32211 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


“Поки ми чекаємо, росіяни займають наші місця” – про це йдеться у відеозверненні українських моряків до Міністра оборони України, оприлюдненому Ukrainian Seafarers Union (USU).


Збори представників галузі для відеозйомки проходили в Одесі.

“Шановний Міністре, доводимо до вашого відома, що постанова 992 КМУ не працює. З моменту оприлюднення постанови ми чекали більше місяця! У постанові діє норма про отримання дозвільних документів від ТЦК! Там вказано, що моряк повинен отримати дозвіл на виїзд з місця проживання у військкоматі. Постанова прийнята 2 вересня. Звертаємо увагу усіх , що 28 червня 2022 року Генштаб ЗСУ у межах своїх повноважень ухвалив підзаконний акт, а саме Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. Але 6 липня Генштаб ЗСУ скасував порядок надання дозволу на виїзд за межі проживання військовозобов’язаних та резервістів. Постанова 992 КМУ була прийнята 2 вересня. Головне питання – як МОУ погодили таку норму в постанові , якщо термін ДОЗВІЛ було скасовано як 2 місяці ? Моряки не мають можливості отримати ДОЗВІЛ, тому в ТЦК стверджують, що не мають розуміння як цей ДОЗВІЛ повинен виглядати та не мають законних підстав видавати такий документ. Українські моряки допомагають Україні з самих перших днів війни! Надайте нам можливість працювати та відбудовувати нашу рідну країну разом!”, – вимагають одеські моряки у своєму зверненні і очікують на термінову реакцію Міністра оборони України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x