Під контролем УДП стартує проєкт «Дунайський зерновий шлях»

0 коментарів 27972 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


УДП (Українське Дунайське пароплавство) реалізує власний проект «Дунайський зерновий шлях», який був розроблений ще влітку. Зараз він починає працювати та здійснювати доставку аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Увесь логістичний ланцюжок здійснюється і контролюється УДП. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на гендиректора підприємства Дмитра Москаленка.


Як нагадує керівник, рф повідомила, що припиняє участь в зерновій угоді.

“Агресор програє на полі бою. І намагається шантажувати світ, створюючи гострий дефіцит продовольства в країнах Азії та Африки. Ще влітку ми передбачали, що рф може в будь-який момент спробувати зірвати «Зернову ініціативу». Тому наполегливо і системно розвивали наш проєкт «Дунайський зерновий шлях»”, – розповів він.

Зокрема, УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових. Ми також домовилися з нашими румунськими партнерами – групою компаній TTS – про більш швидку та ефективну схему перевалки у порту Констанци.

“Наш «Дунайський зерновий шлях» вже починає працювати. Це безпечна та гарантована доставка аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Увесь логістичний ланцюжок здійснюється і контролюється УДП”, – зазначив Москаленко.

За рахунок більш швидкого процесу завантаження і розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. Власникам вантажу вже не доведеться нести фінансових втрат внаслідок тривалих очікувань в черзі біля терміналу.

Важлива складова проєкту – оснащення суден системами он-лайн контролю, відеоспостереження та збільшення кількісті судноводіїв в екіпажі. Це значно підвищує ефективність роботи флоту. За нашим прогнозами, у майбутньому баржевий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць.

На другому етапі проєкту «Дунайський зерновий шлях» передбачається будівництво нових барж, адже ми фактично вичерпали можливість збільшення «тоннажу». Крім того, вже у найближчий час починається модернізація тяги – капітальний ремонт самохідного флоту з заміною двигунів.

“Керівництво Міністерства інфраструктури принципово підтримало наші пропозиції. УДП пропонує направити в програми розвитку левову частку прибутку цього року (після сплати податків та дивідендів). Адже ситуація вимагає швидких дій та конкретних результатів! У найближчий час також плануємо направити сили на залучення в наші проєкти міжнародних інвесторів”, – повідомив гендиректор.

Як додав він, не лише в УДП розуміють, що розвиток дунайської логістики є надважливою складовою економічної безпеки України.

“Спостерігаємо, як активно інвестують та розбудовують логістичну інфраструктуру на Дунаї деякі українські приватні оператори. Це потужні гравці ринку, які бачать перспективу не на один рік. Що є підтвердженням того, що ми обрали правильний курс. Інвестиції у «Дунайський зерновий шлях» – це посилення потенціалу країни та ключ до успіху нашої компанії”, – підкреслив Дмитро Москаленко.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x