Дим та запах гару, який відчувається в Одесі, може бути пов’язаний з пожежею у Дунайському біосферному заповіднику

0 коментарів 27891 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Дим та запах гару, який спостерігають в Одесі, Білгород-Дністровському та інших населених пунктах, може бути пов’язаний з пожежею у Дунайському біосферному заповіднику в Ізмаїльському районі. Це повідомили у ДСНС. Як учора розповідала “Бессарабія INFORM”, пожежа охопила великі площі в плавнях біля Вилково – згоріли 240 га очерету. Сьогодні вранці в декількох місцях займання все ще спостерігається дим.


Нагадаємо, на території ДБЗ у Стенцівсько-Жебриянівських плавнях виникла масштабна пожежа, до осередку якої рятувальні підрозділи не мали змоги дістатися через специфічну болотисту місцевість. В результаті, вигоріло 240 га заповідної площі, здебільшого – очерету. Пожежа там почалась в ніч з 29 на 30 вересня і продовжувалась на протязі всієї минулої ночі і до полудня наступного дня. Треба відзначити, що очерет цей сподівались заготовити місцеві мешканці. Підозрюють свідомий підпал.

Як повідомили у ДСНС, 30 вересня о 14:00 до Служби порятунку від адміністрації Дунайського біосферного заповідника надійшло повідомлення, що у ніч на 30 вересня в плавнях виникло загорання очерету на площі 240 гектар.

“Площа ділянки плавень – 4500 Га, по периметру обмежена водяними каналами завширшки 15 м. У зв’язку з відсутністю загрози розповсюдження вогню та шляхів під’їзду моніторинг здійснюється працівниками заповідника”, – повідомили у ДСНС.

Станом на 6:00 1 жовтня спостерігається дим на декількох осередках в плавнях. Рятувальники не залучались. У ДСНС припускають, що запах гару, який чутно в Одесі, пов’язаний саме з цією пожежею.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x