6200 доларів – за “білий квиток”: на Одещини викрили «схему» ухилення від мобілізації з подальшим виїздом за кордон

0 коментарів 31320 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області за 6200 доларів США виготовляли пакет документів про непридатність чоловіків до служби у ЗСУ за станом здоров’я. Так фігуранти відпрацювали “схему” ухилення від мобілізації з подальшим виїздом за кордон. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.


Оперативники спільно зі слідчими викрили незаконну схему, організовану для уникнення від мобілізації з подальшим виїздом за кордон.

36-річний житель Одещини обіцяв за винагороду організувати нібито рішення військово-лікарської комісії щодо непридатності громадян до проходження військової служби за станом здоров’я. Завдяки цим документам чоловіки отримували безперешкодну можливість виїхати за межі України.

3 жовтня поліцейські затримали організатора та спільницю під час одержання 6200 доларів США. Гроші вилучено на місці події та проведено ряд санкціонованих обшуків.

Обох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За скоєне організатору та спільниці може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідство триває за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Одеса.

6200 доларів - за "білий квиток": на Одещини викрили «схему» ухилення від мобілізації з подальшим виїздом за кордон

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x