ЗСУ ведуть блискавичний наступ на Харківщині. Вже звільнені Балаклія і Куп’янськ – загалом понад 30 сіл та міст

3 коментаря 37665 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Збройні сили України ведуть блискавичний наступ на Харківщині. Вже звільнена Балаклія і загалом понад 30 сіл та міст. Українські війська також зайшли у надважливе з точки зору логістики місто Куп’янськ, з’являються повідомлення про початок боїв біля Ізюма.


За інформацією Харківської ОВА, загалом на Харківщині захисники вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км.

Численні фото та відео показують українських військових у центрі Куп’янська та втечу росіян. На російських пабліках пишуть про критичну ситуацію біля Ізюма.

У середу ввечері офіційний телеграм-канал президента України Володимира Зеленського опублікував відеозвернення бійців спецпідрозділу “Кракен” ГУР міноборони. “Пане президенте, місто Балаклія Харківської області взяте під контроль, наказ виконано. Російські війська відійшли”, – повідомляє військовий, стоячи на даху багатоповерхівки, на якій майорить український прапор.

Сьогодні, 10 вересня, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов спільно із військовими на чолі з командуванням Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським підняли в Балаклії український прапор.

Американський “Інститут вивчення війни” (ISW) ще 9 вересня вважав, що українські сили, найімовірніше, захоплять Куп’янськ впродовж найближчих 72 годин. ISW зазвичай дуже обережний в оцінках. На його карті бойових дій позначено лінію просування ЗСУ, підтверджену перевіреними джерелами.

І вже сьогодні, 10 вересня, радниця голови Харківської обласної ради Наталія Попова повідомила, що українські Сили оборони звільнили від окупантів Куп’янськ.

«Куп’янськ – це Україна! Слава ЗСУ!», — написала Попова й оприлюднила фото наших захисників з українським прапором на фоні будівлі мерії міста.

Раніше ця інформація з’являлась в різних джерелах — у нардепів та воєнних кореспондентів, а також на анонімних телеграм-каналах. Проте поки що офіційного підтвердження від Генштабу чи інших відомств немає.

Російське командування намагається не допустити оточення Ізюмського угруповання на півдні Харківської та півночі Донецької областей. На Харківсько-Ізюмський напрямок, де українські війська в багатьох місцях прорвали російську оборону, швидко перекидають резерви. Ситуація для російської армії на цій ділянці фронту стає все більш загрозливою.

ЗСУ ведуть блискавичний наступ на Харківщині. Вже звільнені Балаклія і Куп'янськ - загалом понад 30 сіл та міст

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

Такие времена, что если в воздухе вдруг запахло жареным, то скорее всего подгорают резиновые жопы.. Ахахахх!!

рубль
рубль
1 год назад

«освобождены»??? Интересная трактовка:))))))

рубль
рубль
1 год назад

Да, ,,трактовка,, – ет слово я соловьинаго помета вчера услышал :)))) Что же оно значит? С.пометик на днях не только пзды получил, но его там еще как мою мааму того – тра-тра-тра-трах-:))))

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x